Hejtman Netolický: Přebytkový rozpočet na rok 2015 bude posílen o dalších 315 milionů

30.12.2014 18:06

Ke schválenému přebytkovému rozpočtu na rok 2015 přidá Pardubický kraj zůstatky z roku 2014 a k tomu dalších 315 milionů ze zvýšeného inkasa daní. Tato částka je tvořena především zlepšeným výnosem sdílené daně z přidané hodnoty a příjmovými daněmi.

Hejtman Netolický: Přebytkový rozpočet na rok 2015 bude posílen o dalších 315 milionů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

„Řádný rozpočet pro příští rok jsme nastavili jako přebytkový. Prioritou jsou nadále investice do zanedbané dopravní infrastruktury, ale také do zdravotnictví a školství. Velmi mne potěšilo, že se podařilo nad očekávání naplnit příjmovou stránku rozpočtu 2014 a překročit rozpočtový rámec o 315 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Velká část těchto peněz bude určena k navýšení investic v kraji,“ dodal Martin Netolický.

Tyto peníze a úspory z roku 2014 budou projednány radou kraje na návrh hejtmana zodpovědného za finance a předloženy zastupitelstvu ke schválení na únorovém zasedání. Ani v roce 2015 nepočítá kraj se zvyšováním provozních výdajů. Jedinou výjimkou zůstávají výdaje spojené se státem schváleným navýšením platů ve veřejné správě. „Držím politiku konzervativního odhadu daňových příjmů na příslušný kalendářní rok. Díky tomu, že po celý rok sledujeme vývoj těchto příjmu, ale přitom zbrkle neupravujeme rozpočet, dochází již opakovaně k překročení inkasa daní, které můžeme poté využít na nové projekty, na které by jinak nezbyly peníze,“ sdělil závěrem Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích