Hejtman Netolický: Seznam projektů pro čerpání eurofondů za 8,5 miliardy

08.06.2021 7:33

Dobrá příprava je klíčem úspěchu. Krajští radní na svém pondělním jednání schválili aktualizovaný seznam připravovaných projektů na programové období evropských fondů po roce 2021. Těch je v tuto chvíli 141 v celkové předpokládané hodnotě přesahující 8,5 miliardy korun. Přes polovinu částky obsahují projekty v oblasti dopravy.

Hejtman Netolický: Seznam projektů pro čerpání eurofondů za 8,5 miliardy
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Stejně jako v případě končícího programového období jsme i v rámci výhledu na roky 2021 – 2027 zahájili přípravu s velkým časovým předstihem, abychom byli v maximální možné míře připraveni čerpat evropské finance již od samého počátku po vyhlášení jednotlivých výzev. V tuto chvíli máme bez oblasti IT připraveno 141 projektů za 8,5 miliardy korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle radního pro oblast evropských fondů Ladislava Valtra je stávající aktualizovaný přehled výsledkem intenzivní spolupráce odboru rozvoje s jednotlivými gesčními odbory. „Aktualizovali jsme seznamy projektů včetně jejich harmonogramů a zdroje financování, a především finančních aspektů. Odbor rozvoje na základě těchto podkladů ověřil podpořitelnost daných projektů z jednotlivých finančních zdrojů pro období 21+ a následně sestavil souhrnný přehled projektů. Jedná se o projekty uplatnitelné v ITI, Regionálním akčním plánu, individuálních výzvách nebo v dalších nových programech jako ReactEU, Národní plán obnovy nebo Modernizační fond,“ řekl Ladislav Valtr.

Z celkové předpokládané částky 8,5 miliardy korun tvoří největší část projekty v oblasti dopravy. „Máme v tuto chvíli připraveno 29 projektů v předpokládané hodnotě 4,8 miliardy korun. V oblasti zdravotnictví se jedná o projekty za 1,3 miliardy korun a ve školství za 1,1 miliardy korun,“ upřesnil radní Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace