Hejtman Netolický: Výměna osvětlení poměrně snadným opatřením

17.10.2022 7:33 | Tisková zpráva

Sportovní hala na Dašické má novou palubovku a výrazně úspornější osvětlení.

Hejtman Netolický: Výměna osvětlení poměrně snadným opatřením
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Součástí Gymnázia Dašická v Pardubicích je také sportovní hala, která kromě školní výuky slouží také prvoligovým basketbalistům či florbalistům. V rámci snižování energetické zátěže budovy zde byla se začátkem školního roku dokončena modernizace osvětlení haly za 2,5 milionu korun. Zároveň došlo také k rekonstrukci samotné palubovky, které již byla v některých místech značně poškozená. Tato investice vyšla kraj na 1,6 milionu korun.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

„Sportovní hala na Dašické, která je součástí našeho gymnázia, plní de facto roli městské sportovní haly, což sebou samozřejmě nese vyšší zátěž i mimo školní výuku. Halu využívají nejen prvoligoví basketbalisté a florbalisté, ale celá řada dalších oddílů. V rámci provozu se ukázalo, že palubovka začala být ve velmi špatném technickém stavu, což by mohlo mít vliv nejen na vrcholový sport, ale také na školní výuku. Proto jsme se rozhodli palubovku kompletně vyměnit, a to včetně nového moderního vnitřního roštu z gumových terčů, které jsou plněné vzduchem a samozřejmě povrchové úpravy a lajnování. Palubovka splňuje nejpřísnější kritéria na pořádání mezinárodních utkání a její životnost odhaduje výrobce na více jak 20 let. Celkové náklady na tuto investici byly 1,6 milionu korun,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Kromě výměny palubovky investoval Pardubický kraj také do modernizace osvětlení. „Kromě toho, že osvětlení na ligová utkání musí splňovat stanovené parametry, chtěli jsme také z dlouhodobého hlediska zajistit energeticky úspornější světla, což koresponduje s našimi kroky směrem k organizacím kraje. Kromě zateplení budov či pořízení fotovoltaických panelů je výměna osvětlení poměrně snadným opatřením, kterým můžeme docílit energetických úspor. Původní výbojky spotřebovaly přibližně 35 kilowatt za hodinu provozu. Stávající osvětlení se při nastavení na televizní přenos dostává na polovinu, u tělesné výchovy pak až na 10 kilowatt, což je samozřejmě velmi výrazná úspora,“ vysvětlil důvody vedoucí k výměně osvětlení hejtman Martin Netolický. Práce v tomto případě vyšly na 2,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…