Hejtman Petera: V nových prostorách se budou moci malí pacienti léčit již letos

10.04.2015 15:11

Nově rekonstruované výměníkové stanice benešovské nemocnice si v pátek 10. dubna 2015 prohlédl hejtman Miloš Petera spolu s radní pro zdravotnictví Jiřinou Fialovou.

Hejtman Petera: V nových prostorách se budou moci malí pacienti léčit již letos
Foto: Redakce
Popisek: Ing. Miloš Petera, ČSSD, hejtman, předseda středočeské ČSSD

Středočeský kraj na tuto akci, která stála celkem 16, 8 milionů korun, poskytl nemocnici částku v plné výši.

„Ukončení rekonstrukce výměníkových stanic je první velkou akcí letošního roku v naší nemocnici. Je to zásluha především Středočeského kraje a pana hejtmana, který se nemalou měrou zasadil o řešení této pro naši nemocnici zásadní havarijní situace. Neváhal bych dokonce říci, že se to podařilo v hodině dvanácté, kdy už hrozilo z důvodu nemožnosti vytápění budov a distribuce teplé vody velké omezení provozu nemocnice,“ řekl ředitel nemocnice Petr Hostek a dodal: „bohužel, tento havarijní stav trval už od roku 2010 a rekonstrukce se z důvodu nedostatku financí neustále odkládala. Je zázrak, že jsme to vydrželi tak dlouho a nemuseli omezovat provoz.“ Zařízení již bylo za hranicí životnosti a v případě nefunkčnosti by byly zastaveny dodávky teplé užitkové vody a tepla do jednotlivých pavilonů nemocnice.

Pacienti stavební práce téměř nepocítili

Kompletní rekonstrukce výměníkových stanic (1-4), které jsou důležitým zařízením tepelného hospodářství benešovské nemocnice, byla zahájena v září 2014 a skončila 31. března 2015. Byla naplánována tak, aby co nejméně zasahovala do běžného chodu nemocnice a aby personál a zejména pacienti stavební práce téměř nepocítili. Nové výměníkové stanice přinesou nemocnici především fungující tepelné hospodářství s dostatkem tepla a teplé užitkové vody společně s fungujícím systémem měření a regulace.

„Tato investiční akce s finanční pomocí Středočeského kraje nebude letos poslední. Kraj poskytl nemocnici také peníze na přestěhování a vznik nového dětského oddělení v celkové hodnotě 18 milionů korun. V nových prostorách se budou moci malí pacienti léčit již na konci letošního roku,“ připomněl hejtman Miloš Petera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…