Hejtman Půta: Krajský radní Jiří Ulvr už nebude starostou Studence

01.07.2021 10:39

Na základě Koaliční smlouvy, která byla uzavřena po loňských krajských volbách mezi SLK, ODS a Piráty, je funkce hejtmana, náměstků a členů rady kraje neslučitelná s výkonem funkce starosty, primátora nebo uvolněného člena jakéhokoli orgánu obecní samosprávy.

Hejtman Půta: Krajský radní Jiří Ulvr už nebude starostou Studence
Foto: Archiv PL
Popisek: Hejtman Martin Půta

Jiří Ulvr, člen rady Libereckého kraje, pověřený řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova, proto odstoupil k 30. červnu 2021 z funkce starosty Studence, kde působil nepřetržitě od roku 2006. Novým starostou obce se stal Mgr. Tomáš Chrtek.

„Studenec je mojí srdeční záležitostí, důvěra lidí mi dala možnost podílet se na nových věcech, a právě radost z dosažení něčeho nového mi dává sílu jít stále kupředu. Moje zaujetí pro danou věc a podpora ze strany voličů, mi v roce 2016 dala novou příležitost – stát se zastupitelem Libereckého kraje a následně i členem Rady Libereckého kraje. V této práci mohu plně využít zkušenosti z dosavadní práce pro obec a rozšířit ji i na celý náš region. Dělat společně věci proto, aby se nám zde dobře žilo, stojí za to,“ říká Jiří Ulvr.

Během starostování Jiřího Ulvra se ve Studenci podařilo vystavět, zmodernizovat, opravit a zateplit všechny objekty ve vlastnictví obce. K nejviditelnějším patří ZŠ Studenec, MŠ Studenec, MŠ Zálesní Lhota, obecní úřad, zdravotní středisko, domov pro seniory. Vybudována byla naučná stezka, arboretum, víceúčelové hřiště, přírodní amfiteátr i workoutová hřiště. V rámci bezpečnosti byla dokončena kompletní síť chodníků včetně nových úseků veřejného osvětlení.

Ke stému výročí založení Československa ve Studenci odhalili sochu našeho prvního prezidenta T. G. Masaryka. V současné době se v obci dokončuje zásadní, historicky nejvyšší investice, v podobě přístavby základní školy. Nesporným úspěchem Jiřího Ulvra je i to, že Studenec zůstává i přes tyto rozsáhlé investice (přesahující více jak sto padesát milionů korun) bez jakéhokoli úvěrového zatížení, a přitom nezapomíná ani na výraznou finanční podporu spolkového a kulturního života v obci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.