Hejtman Půta: Policisté a hasiči budou nyní něco jako zkušební jezdci

27.03.2020 20:20

Policisté a hasiči z Libereckého kraje si převzali první dávku ochranných nanofiltrů.

Hejtman Půta: Policisté a hasiči budou nyní něco jako zkušební jezdci
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

První zkušební vzorky filtrů z nanovláken do ochranných roušek si právě dnes na Krajském úřadu Libereckého kraje převzali zástupci Policie České republiky a Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

„Policisté a hasiči budou nyní něco jako zkušební jezdci. Během nadcházejícího víkendu v běžném provozu prověří, jak se v rouškách vybavených nanoochranou pracuje a jak v nich funguje výměna filtrů,“ prohlásil hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Nanofiltry, které nechává vyrábět Liberecký kraj ve spolupráci s firmami Elmarco a Drylock, nejsou na prodej. Dostanou je zdarma policisté, hasiči a záchranáři v Libereckém kraji, následně je obdrží obce v regionu. Poté se budou distribuovat bezplatně složkám Integrovaného záchranného systému v rámci celé České republiky.

Pro veřejnost zatím nejsou určeny. „Nekontaktujte nás prosím s žádostmi o koupi tohoto nanomateriálu nebo s nabídkami na jeho distribuci. Nejprve musíme zabezpečit dodávky pro Integrovaný záchranný systém kraje a naší země. Děkuji za pochopení,“ uzavřel hejtman Půta.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7