Hejtman Schiller: Pomoc obcím Ústeckého kraje je pro mě prioritou

17.07.2021 21:29

Týden očima hejtmana Jana Schillera 5. – 11. července

Hejtman Schiller: Pomoc obcím Ústeckého kraje je pro mě prioritou
Foto: Facebook
Popisek: Jan Schiller

Pomoc obcím Ústeckého kraje, které byly koncem června zasaženy ničivou bouří, či bleskovými povodněmi, je pro mě prioritou.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Proto jsem ve městě Kryry na Podbořansku jednal se zástupci všech dotčených obcí o potřebné pomoci. Zároveň bych chtěl poděkovat všem, kteří na zasažených místech pomáhali, či stále pomáhají, a snaží se tak co nejvíce zmírnit dopady živelní pohromy.

S dobrovolnými hasiči Ústeckého kraje jsem jednal o aktuálních potřebách, zvláště pak o jejich materiálním vybavení. Dobrovolní hasiči tvoří obrovskou podporu Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje a svou činností pomáhají na mnoha místech v našem regionu. Náš region rovněž spolky reprezentují na hasičských soutěžích, které se konají v rámci celé republiky, i tato tématika během naší schůzky nezůstala opomenuta.

Se zástupci skupiny ČEZ jsem jednal ohledně nového projektu v paroplynové elektrárně Počerady. ČEZ zde chce realizovat svůj projekt zaměřený na vodík. Tím přispěje k další ekologizaci své výroby. Zároveň je vodík vedle elektřiny další alternativou k současným spalovacím motorům.

V Třebívlicích jsem odhalil sousoší básníka Johanna Wolfganga von Goethe a Ulriky von Lewetzow. Jejich, pro mnohé nepochopitelný, vztah se později stal symbolem romantické, čisté a nenaplněné lásky. Básníkovi bylo v době prvního setkání s Ulrikou 72 let, kdežto mladé šlechtičně pouhých 17 let.

Účastnil jsem se i dvou významných sportovních událostí. Kromě Mistrovství světa do 23 let ve veslování, které se konalo v Labe aréně v Račicích a pro naše závodníky dopadlo na výbornou, jsem v Lovosicích odstartoval závod kadetů na 80 km v rámci probíhajícího Mistrovství České republiky v silniční cyklistice.

Nabitý víkend jsem zakončil v Klášterci nad Ohří, kde jsem si poslechl závěrečný koncert v rámci Kláštereckých hudebních pramenů. Tento hudební festival patří zaslouženě do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace