Hejtman Šimek: Kraj hledá zhotovitele stavby dvou nových základen záchranářů v Hustopečích a Šumné

23.10.2018 7:37

Významný krok pro výstavbu nových základen záchranářů v Hustopečích a Šumné udělala Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 22. října 2018. Schválila zahájení zadávacího řízení na tyto dvě podlimitní veřejné zakázky.

Hejtman Šimek: Kraj hledá zhotovitele stavby dvou nových základen záchranářů v Hustopečích a Šumné
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

„V Hustopečích půjde o novostavbu základny, kde je předpokládaná hodnota předmětné veřejné zakázky 35 milionů korun včetně DPH, v Šumné se chystá výstavba nové základny za 10,3 milionu korun. V obou případech se počítá se zahájením realizace veřejné zakázky v březnu 2019. Záchranářské základny by měly být hotové po dalších 14 měsících, tedy v květnu 2020. Obě akce budou součástí úvěrového financování ze strany Evropské úvěrové banky,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Vybudováním obou nových objektů dojde k zabezpečení odpovídajících pracovních podmínek pro výjezdové skupiny, k zajištění rychlého a efektivního poskytování zdravotnické pomoci obyvatelstvu a ke zlepšení připravenosti základní složky Integrovaného záchranného systému k řešení mimořádných událostí.  V dlouhodobějším plánu kraje je vybudovat další základny například v Kyjově a Boskovicích.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…