Hejtman Šimek: Rozdělování podpory hasičům je nyní optimalizováno a zefektivněno

23.06.2018 7:37

Na pořízení cisternových automobilových stříkaček pro dobrovolné hasiče v Miroslavi a Bratčicích míří z rozpočtu kraje celkem 3,332 milionu korun. Rozhodlo o tom jednomyslně krajské zastupitelstvo na svém zasedání 21. června 2018.

Hejtman Šimek: Rozdělování podpory hasičům je nyní optimalizováno a zefektivněno
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

„Na březnovém zasedání krajského zastupitelstva jsme schválili jako spolufinancování dotačního programu Ministerstva vnitra - generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky částku téměř 26 milionů korun. Od této doby byl aktualizován ministerský pořadník tohoto dotačního programu a byly do něj zařazeny další dvě obce Jihomoravského kraje - město Miroslav a obec Bratčice. Schválená výše dotace - dvakrát 1,666 milionu korun - představuje 2/3 skutečně poskytnuté investiční dotace ze strany ministerstva vnitra. Jihomoravský kraj i v letošním roce poskytne významnou podporu jednotkám sborů dobrovolných hasičů, její rozdělování je nyní optimalizováno a zefektivněno,“ zdůraznil hejtman Bohumil Šimek.

Jihomoravský kraj si je vědom nezastupitelné role, kterou v jihomoravských obcích a městech plní jednotky sborů dobrovolných hasičů, a proto dlouhodobě usiluje o náležité zabezpečení požární ochrany v kraji. V rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2018 byla podpora požární ochrany systematicky rozdělena do několika oblastí. Kromě spolufinancování zmíněného dotačního programu jde o krajský dotační program na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů, a to v celkové částce 25 milionů korun, kterou schválilo krajské zastupitelstvo v dubnu.

Novou položku v rozpočtu Jihomoravského kraje pak tvoří podpora hasičského sportu, a to s alokací 2 miliony korun. Díky těmto prostředkům bude zajištěna lepší připravenost dobrovolných hasičů a bude podporováno i zlepšování jejich fyzické kondice. Další finanční prostředky ve výši cca 1,6 milionu korun jsou vyčleněny pro zastřešující organizace dobrovolných hasičů, a to Moravskou hasičskou jednotu a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…