Hejtman Šimek: Velvyslanectví České republiky ve Vídni oslavilo výročí vzniku Československa

29.10.2018 21:32

Šavle generála Milana Rastislava Štefánika, originální vlajka Československých legií ve Francii z roku 1918 nebo profesorský klobouk prezidenta Masaryka...

Hejtman Šimek: Velvyslanectví České republiky ve Vídni oslavilo výročí vzniku Československa
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

I tyto unikátní předměty byly k vidění na panelové výstavě, která byla součástí slavnostní recepce pořádané ve čtvrtek 25. října 2018 Velvyslanectvím České republiky ve Vídni.

Účastníky akce konané u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky pozdravil hejtman Bohumil Šimek. „Rakousko, a zejména spolková země Dolní Rakousko, je pro Jihomoravský kraj nejbližším sousedem. Spojuje nás s ním nejen zeměpisná blízkost, ale zejména v mnohém společné osudy, historické zkušenosti a kulturní kořeny,“ konstatoval na recepci Bohumil Šimek. Ten před samotným začátkem této slavnostní akce absolvoval setkání s velvyslankyní ČR v Rakousku Ivanou Červenkovou. Hlavním tématem jednání byly možnosti případné spolupráce s rodem Lichtenštejnů.

Současně s recepcí se v budově velvyslanectví uskutečnila prezentace Jihomoravského kraje, který zde představil turistické cíle na jihu Moravy, místní tradice a také gastronomické speciality. Ty zde předvedla krajem zřizovaná Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec spolu s Vinařským fondem.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…