Hejtman Šimek se setkal s válečnými veterány a politickými vězni

13.10.2018 20:33

Se 36 členy Českého svazu bojovníků za svobodu - válečnými veterány a politickými vězni - se v pátek 12. října 2018 v Brně setkal hejtman Bohumil Šimek.

Hejtman Šimek se setkal s válečnými veterány a politickými vězni
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

V prostorách zastupitelského sálu brněnského sídla krajského úřadu předal trojici z nich stříbrné medaile Jihomoravského kraje.

Hejtman Šimek ocenil význam práce členů Českého svazu bojovníků pro zachování historické paměti. „Kraj se proto snaží v rámci svých možností přispívat na činnost Vaší organizace. Podpořili jsme novou expozici v Kounicových kolejích v Brně i vznik muzea v prostorách bývalého internačního tábora ve Svatobořicích-Mistříně. Každoročně podporujeme činnost Českého svazu bojovníků za svobodu i vydávání knih s problematikou odboje v době druhé světové války,“ konstatoval Bohumil Šimek.

Hejtman v průběhu slavnostního setkání společně s vydavatelem Šimonem Ryšavým a autorem knihy Petrem Kopečným symbolicky pokřtil publikaci Deprese a naděje. Kniha se věnuje domácímu odboji za druhé světové války, konkrétně odbojářům na Brněnsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …