Hejtman Štěpán: Stanovili jsme zásady hospodaření a priority do roku 2020

23.12.2016 13:13

Modernizace Oblastní nemocnice Náchod, důvěryhodné tendry na veřejnou dopravu, rekonstrukce a investice do krajských silnic II. a III. třídy, ale například i převod sídla krajského úřadu do majetku kraje, podpora průmyslových zón a pomoc při výstavbě hospice v Hradci Králové nebo rekonstrukce domovů pro seniory. To jsou jedny z priorit, o kterých hovoří Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje na roky 2016–2020, které dnes prezentovala nová krajská rada. Programové prohlášení vzniklo do šesti týdnů od ustavujícího jednání zastupitelstva.

Hejtman Štěpán: Stanovili jsme zásady hospodaření a priority do roku 2020
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Programové prohlášení vychází z koaliční smlouvy. Naším cílem je být otevřeným, efektivním a odpovědně hospodařícím krajem. Proto jsme si stanovili zásady hospodaření kraje, na které se pak mohou vázat další konkrétní kroky, ke kterým se zavazujeme,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Mezi priority uvedené v Programovém prohlášení Rady Královéhradeckého kraje na roky 2016–2020 patří modernizace Oblastní nemocnice Náchod, stabilizace zdravotnického personálu, rekonstrukce krajských silnic, zajištění důvěryhodných tendrů na veřejnou dopravu i pomoc při modernizaci dopravní infrastruktury, která nespadá výlučně pod krajskou správu. Dále se mezi prioritami nachází podpora průmyslových zón, ať už končící Vrchlabí-jih a začínající II. etapy Solnice-Kvasiny, rekonstrukce domovů pro seniory a pomoc při výstavbě hospice v Hradci Králové. Cílem je také splatit dosavadní starší dluhy kraje ve výši zhruba 450 milionů korun a doplatit zbývající částku asi 380 milionů korun za současné sídlo krajského úřadu tak, aby bylo v majetku kraje.

Programové prohlášení pokrývá i další oblasti, jako je například odvětví regionálního rozvoje, kde bude jedním z cílů větší využití potenciálů cestovního ruchu v regionu. V oblasti školství se bude nutné zabývat sítí škol a oborové skladby, ovšem ne pouze při zohlednění kritérií ekonomiky a velikosti školy. Rada kraje se chce také více zaměřit na oblast vodního hospodářství, kde chce kraj podpořit smysluplné budování veřejných vodovodů a kanalizací v menších sídlech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…