Hejtman Suchánek: Získáváme řadu podnětů, které se snažíme zapracovat do našich plánů

19.02.2023 18:02 | Tisková zpráva

Už devatenáctý ročník Konference samospráv se uskutečnil v Regionálním centru Olomouc. Zástupci kraje se na ní setkali se starostkami a starosty, aby probrali aktuální témata a vzájemnou spolupráci.

Hejtman Suchánek: Získáváme řadu podnětů, které se snažíme zapracovat do našich plánů
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

Podobná setkání mají pro kraj velký význam – nejenže můžeme zástupcům měst a obcí předat důležité informace, ale zároveň od nich získáváme řadu podnětů, které se pak snažíme zapracovat do našich plánů, například do nastavení dotačních programů,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20110 lidí

Na konferenci dorazilo téměř 170 zástupců místních samospráv. Náměstek hejtmana Michal Zácha zde představil novinky z oblasti krajské dopravy a sportu, radní Michal Obrusník přiblížil aktuální dotační politiku a jeho kolega Martin Šmída prezentoval projekt Odpady Olomouckého kraje.

Druhý blok prezentací otevřeli náměstci hejtmana Ivo Slavotínek a Dalibor Horák – starostům shrnuli oblast sociálních služeb a zdravotnictví. Vedoucí odboru strategického rozvoje Radek Dosoudil pak starosty a starostky seznámil s krajskými aktivitami v rámci regionálního rozvoje.

„Každý ze dvou bloků uzavíraly diskuse se zástupci měst a obcí. Bylo to příjemné pracovní setkání s milými lidmi. S mnohými starostkami a starosty jsme se viděli vzhledem k nedávným komunálním volbám poprvé,“ dodal hejtman Suchánek.

Konference samospráv pořádá Olomoucký kraj pravidelně už od roku 2005.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…