Hejtman Vondrák: Lidé se přesvědčili na vlastní oči

29.09.2017 13:29

V zábavní park se ve státní svátek 28. září proměnil Krajský úřad Moravskoslezského kraje v Ostravě a jeho okolí. Odhadem 1300 lidí si ho na Den otevřených dveří přišlo prohlédnout. Nečekalo je vyřizování nudných záležitostí, ale příjemné dopoledne, plné zajímavých atrakcí.

Hejtman Vondrák: Lidé se přesvědčili na vlastní oči
Foto: Jan Štěpán
Popisek: hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Hosté mohli ve speciálním gyroskopu zjistit, jak se cítí piloti stíhaček, co všechno se dá vyrobit z recyklovaných materiálů, jak jsou na tom s finanční gramotností, co obnáší dát opuštěným dětem rodinu, jak funguje Czech POINT. Využili nabídky studentů krajských škol, kteří je učesali a nalíčili, ochutnali koktejly, kávu a další dobroty od budoucích gastromágů. Prohlédli si také hasičskou a zdravotní techniku, kriminalistickou laboratoř, elektromobily, firemní školku. Učili se poskytovat první pomoc, vyznat se v historických mapách, pracovat se dřevem a kovem, zkusili dojit krávu. Líbila se módní přehlídka studentů středních škol zřizovaných krajem i mladí bubeníci, trubači a zpěváci.

„Jsem rád, že přišlo tolik lidí a využili možnosti poznat krajský úřad i jinak, než jako formální veřejnou instituci. Že se na vlastní oči přesvědčili, že tu najdou pomoc při řešení svých záležitostí, kvalitní servis a že jim tyto služby poskytnou vstřícní zaměstnanci a ne protivní suchaři s razítky, jak se občas mezi lidmi povídá,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Návštěvníkům ukázal svou pracovnu, společně se svými náměstky a ředitelem úřadu s nimi debatoval o problémech, které je trápí, odpovídal na otázky. Lidé se například zajímali o to, jak dál se bude rozvíjet střední školství, zda se budou v kraji stavět lanovky, kdy konečně budeme jezdit po Prodloužené Rudné v Ostravě. Ptali se na možnosti spolupráce s Polskem, rozvoj cestovního ruchu a cyklistických tras, na nové vlaky i letecké linky, kotlíkové dotace.

Hejtman Ivo Vondrák na Dni otevřených dveří krajského úřadu také předal čestná uznání zakladatelům Sborového studia Permoník, které letos zahájilo už svou 51. sezónu. Manžele Evu a Ivana Šeinerovy ocenil za umělecký přínos a rozvoj kultury.

„Potěšil mě tak velký zájem občanů o krajský úřad. I přístup zaměstnanců, kteří s nadšením program připravili a návštěvníkům ukázali, že je práce baví a že jsou připraveni veřejnosti poskytovat profesionální služby,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce