Hejtman Vondrák: Sociální podnikání má v místním rozvoji důležitou roli

13.04.2017 18:07

Memorandum o spolupráci v oblasti sociálního podnikání podepsali zástupci Moravskoslezského kraje a Klastru sociálních inovací a podniků SINEC. Obě strany tím stvrdily podporu dalšího rozvoje sociálního podnikání v kraji s cílem vytvářet pracovní pří

Hejtman Vondrák: Sociální podnikání má v místním rozvoji důležitou roli
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

„Sociální podnikání má v místním rozvoji důležitou roli. Samozřejmě, že generuje zisk pro další rozvoj podniku, ale především tu je přidanou hodnotou významná pomoc druhým, kteří pak nejsou závislí na sociální podpoře, mohou se podle svých možností zapojit do práce a připadat si užiteční, “ říká hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. „Podpisem memoranda jsme oficiálně potvrdili naši další podporu rozvoje sociálního podnikání v regionu,“ dodává hejtman.

Klastr SINEC rozvíjí v Moravskoslezském kraji od roku 2014 síť sociálních podniků schopných zaměstnávat osoby, které jsou na běžném pracovním trhu pro svůj sociální či zdravotní handicap výrazně znevýhodněné. V současnosti klastr slučuje 47 sociálních podniků s 907 zaměstnanci a ročním obratem nad 395 milionů korun.

„Sociální podnikání je stále významnějším nástrojem snižování nezaměstnanosti a zvyšování ekonomické úrovně obyvatelstva ve větších aglomeracích i v okrajových regionech. Klastr díky úzké spolupráci s Moravskoslezským krajem napomáhá rozjezdu několika sociálních podniků na Osoblažsku, ale podpořil také rozvoj největšího sociálního podniku, třineckého Ergonu. V letošním roce plánuje s podporou kraje vytvořit dalších více než čtyřicet pracovních míst pro dlouhodobě nezaměstnané osoby,“ říká Jana Juřenová, prezidentka Klastru sociálních inovací a podniků.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.