Hejtman Vondrák: Ve válce proti epidemii hraje důležitou roli čas

17.02.2020 20:05

Moravskoslezský kraj nakoupí zdravotnické ochranné prostředky a pošle je do partnerských provincií Šansi a Ťiangsu v Číně. Dary, pro každou provincii za 100 tisíc korun, které dnes schválili krajští radní, by měly pomoci potlačit epidemii koronaviru.

Hejtman Vondrák: Ve válce proti epidemii hraje důležitou roli čas
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Provincie Šansi v Čínské lidové republice je partnerským regionem Moravskoslezského kraje od roku 2018. O humanitární pomoc v boji s koronavirem požádali čínští partneři koncem ledna. Minulý týden krajský úřad obdržel žádost o pomoc také z partnerské provincie Ťiangsu, s níž má kraj uzavřenu dohodu o navázání přátelských vztahů podepsanou v Praze na China Investment Forum 2017.

„V této válce proti epidemii hraje důležitou roli čas. Počty nakažených rostou každý den. Včasná opatření mohou pomoci šíření viru zastavit a nemoc porazit. Proto jsme se rozhodli nakoupit ochranné zdravotnické prostředky, které naši čínští partneři nutně potřebují. O tom, jak materiální pomoc doručíme na místo, jednáme s Ministerstvem zahraničních věcí České republiky a Asociací krajů ČR,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.