Hejtman Vondrák: Vyzvali jsme provozovatele k ukončení projektu Vstupy zdarma

13.10.2020 7:33

S ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci vyzval Moravskoslezský kraj atraktivity, aby přestaly návštěvníkům nabízet bezplatné vstupy. Tato výzva má zmenšit zájem turistů a pomoci zmírnit šíření koronaviru. Projekt VSTUPY ZDARMA by tak měl s okamžitou platností skončit.

Hejtman Vondrák: Vyzvali jsme provozovatele k ukončení projektu Vstupy zdarma
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

„Vzniklá situace nás samozřejmě netěší. Cestovní ruch utrpěl už na jaře a teď zažívá další ránu. Vládní usnesení k dnešku uzavřelo muzea, galerie, výstavní prostory, hrady, zámky a obdobné historické nebo kulturní objekty, hvězdárny a planetária. V tomto usnesení nejsou zmíněny například rozhledny, stezky a jiné venkovní typy turistických atraktivit. Vzhledem k těmto nejasnostem a zhoršující se epidemiologické situaci jsme vyzvali všechny provozovatele turistických atraktivit, aby už návštěvníkům nenabízeli bezplatné vstupy. Také jsme jim opakovaně zdůrazňovali potřebu dodržovat bezpečnostní opatření, jako jsou rozestupy, používání roušek a dezinfekce. Také prosíme všechny občany, aby se v rámci možností raději zdržovali co nejvíce v soukromí a vyhýbali se místům, kde se pohybuje více lidí,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Do projektu VSTUPY ZDARMA je zapojeno téměř šest desítek atraktivit na území regionu. Předčasné ukončení projektu nebude považováno za porušení dotačních podmínek. „Velice si vážíme spolupráce se všemi provozovateli atraktivit, a ještě jednou jim děkujeme, že se do projektu zapojili. Cestovní ruch se nám tak alespoň koncem léta podařilo oživit. Zářijová návštěvnost byla opravdu vysoká, v mnoha případech se dokonce rovnala číslům z loňského září a října dohromady, často padaly i rekordy v denní návštěvnosti, z čehož profitovali také podnikatelé z okolí jednotlivých atraktivit. Teď je ale nejdůležitější ochrana zdraví a bezpečnosti. Chtějí-li lidé vyrazit někam za poznáním, doporučuji, ať vyrazí do přírody, Moravskoslezský kraj v tomto ohledu nabízí spousty jedinečných míst,“ uzavřel náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…