Hejtmanka Stráská: Demolici výbuchem poškozeného domu v Lenoře zaplatí kraj

07.10.2019 18:29

Na kontě veřejné sbírky je už víc než 140 000 korun.

Hejtmanka Stráská: Demolici výbuchem poškozeného domu v Lenoře zaplatí kraj
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Jihočeský kraj uvolní ze své krizové rezervy částku do dvou milionů korun, která bude určena na bezodkladnou likvidaci následků škod výbuchem poškozeného domu v Lenoře na Prachaticku. K události došlo ve čtvrtek 3. října. Neštěstí si vyžádalo jeden lidský život, dva obyvatelé jsou zraněni těžce a sedm lehce. Hasiči z domu evakuovali celkem 19 osob.

„Kraj uhradí zajištění rozbitých oken a dveří proti větru a dešti či případně proti vniknutí do domu. Dále je nutné zajistit oplocení zničeného domu až do doby, než bude provedena demolice. A následně Jihočeský kraj zaplatí demolici samotnou“, uvádí hejtmanka Ivana Stráská a dodává, že přesná částka bude známa až ve chvíli, kdy statik zpracuje zprávu a technologický postup demolice.

Jihočeský kraj také zřídil v sobotu 5. října 2019 účet veřejné sbírky, na který lze zasílat finanční pomoc lidem, které výbuch postihl. Na číslo 370707070/0300 už přišlo k dnešní šestnácté hodině (pondělí 7. 10. 2019) celkem 140 790,08 korun. „Jsem ráda, že se tak rychle našli lidé ochotní pomoci těm, kteří se ocitli v nouzi. Je to jistě i důležitý vzkaz pro Lenoru: nejste v tom sami. Můžeme pomoci penězi, ale všem zároveň přejeme zejména to, co se za peníze koupit nedá - zdraví“, uzavírá Stráská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…