Herman (KSČM): Multikulturní obohacení v Bruselu

28.03.2016 9:18

Nejedná se o cestopis nebo blog, ale o politicky nekorektní reportáž z období březnových atentátů v Bruselu 2016.

Herman (KSČM): Multikulturní obohacení v Bruselu
Foto: Facebook
Popisek: Pavel Herman

Frankfurt nad Mohamedem

20. března 2016 – Cestou jsme přejeli přes Frankfurt nad Mohamedem, kde jsme měli obrovské štěstí, když jsme narazili i na etnické Němce, kteří zrovna nebyli tou dobou v práci. Dále před jednou budovou klauna stojícího na kostce, který sdělil slovenským jazykem: „Děláme jim blbce,“ Potom jsem měl ještě větší štěstí, když na jedné z čerpacích stanic jsem narazil na automat s mini/vibrátory. Vyrobeny zřejmě pro náročné německé dámy.

Ve Frankfurtu se nachází evropská centrální banka v jejíž blízkosti jsme spatřili několik bezdomovců, kteří spali zabalení v několika vrstvách přikrývek ve výklencích a průjezdech budov. V jedné z kabinek na WC visel plakát nějaké islámské charity.

Navštívili jsme také univerzitní město země v Lovaně, kde studoval jeden významný tunelář v letech 1977-1978 na Katolické univerzitě. Jmenoval se Vladimír Dlouhý a obdržel tam titul MBA – Mladý Blbý Arogantní.

Holandsko

20. března 2016 – Nedaleko trasy cesty se nacházela nejvyšší hora Holandska, která má 223 metrů. Například takové jedno město na jižní Moravě jako je Vyškov se nachází v nadmořské výšce 252 metrů. Red Light Distric potom navštívíme příště.

Brusel

20. - 23. března 2016 – Na každém rohu se nacházel chlapeček, kterému se říkalo manekenpis. Některé prodejní exempláře vypadaly jako manekenmasturbating. Dále se zde nachází rozestavěné centrum NATO. Posléze následovala prohlídka domu, kde Karel Marx napsal knihu Kapitál. Později prohlídka jedné arabské části v centru města.

V centru města se povaloval nějaký ten spící bezdomovec, občas zde procházela nějaká hlídka se samopaly a stály zde vojenské automobily. Zjistil jsem také, že poslat někoho do hajzlu nemusí být urážkou, protože se jedná o jednu z čtvrtí v Bruselu.

V Schaerbecku zátarasy, auta na rozhánění lidí, vrtulníky nad oblastí. Potom ze záběrů v televizi z memorial at place de la Boursen kamera zabírala zhruba dvacet lidí. Vypadá to, že některé záběry v televizi hned po atentátu jsou natočeny skrytou kamerou. Někteří zranění byli odváženi autobusem a zabaleni do nažloutlé aluminiové fólie.

Podle zveřejněných amatérských záběrů: Policie v ulicích, uzavřené části města, v některých místech volno, v některých místech mnoho policejních aut. Nad částmi města letící drony. Policie zasahovala i v dalších domech.

Nyní záběry zřejmě amatérské jak nějaká mladší žena prochází tmavým metrem. Kolem ní jsou další lidé. Svítí se zde mobily, takže záběry zřejmě natáčí někdo na mobil.

Hotel v Bruselu

21. - 23. března 2016 – Náš hotel se nacházel poblíž letiště, takže nebylo problémem si prohlížet startující letadla. V něděli 20. března 2016 jsem v belgické televizi spatřil večer pořad o uprchlících, kteří byli vítání. V Bruselu je zajímavé, že každé druhé mužské jméno novorozence je Mohamed.

Vzhledem k tomu, že vše údajně vyřeší trh, tak hotely poblíž letiště v zájmu solidarity zvýšily po útocích o mnoho procent cenu za ubytování, zřejmě proto, že se z letiště nestartuje. Některé části města byly zablokované a metro nefungovalo.

V hotelu jsem potkal bývalého zpravodajce z TV NOVA pracujícího pro TV PRIMA. Řekl, že pro TV PRIMA se mu pracuje lépe, protože je kapku více nezávislá. Potom se mi vysmál, když jsem mu říkal, že na finančních úřadech mají podle platných zákonů zakázáno hlásit trestné činy. Řekl mi, že o takových věcech vědí hodně věcí. Když jsem se ho zeptal, proč takové věci nezveřejňují, tak mi odpověděl, že komunisti byli vždycky svině.

Antverpy - Brusel

22. března 2016 – Ráno kolem osmé jsem odjížděl z Bruselu do města Antverpy a dozvěděl se o atentátu. Zřejmě se očekával nějaký problém v Atverpách, protože krátce po atentátu v Bruselu byli v ulicích, na vlakovém nádraží vojáci a policisté se samopaly. Podle zpráv bylo přerušeno spojení mezi Bruselem a Antverpami. V jiných Belgických městech jsem přítomnost policistů nezaznamenal.

Kolem 19. hodiny večer jela jedna sanitka od Bruselu směrem Antverpy. Asi po třech minutách jela stejným směrem kolona sanitek se zapnutými modrými majáky. Napočítal jsem zhruba 25 v jednom a stejné množství v dalším pruhu dálnice. Sanitky neměly rozestupy a jeli koordinovaně, takže se zřejmě jednalo o převoz zraněných.

Bruggy a Gent

Navštívili jsme také města jako Bruggy a Gent. Město Gent má nejvíce historicky chráněných památek v Belgii. V Gentu je také tzv. Hraběcí hrad (Het Gravensteen), který obsahuje sbírku středověkých mučících nástrojů.

Závěr

Vzhledem k multikulturnímu obohacení nebylo ve čtvrtek možné navštívit evropský parlament. Z důvodu bezpečnosti byl ve čtvrtek dne 24. března 2016 uzavřen. Poslanci tak zřejmě poprvé zažili, co to znamená existenční strach.

Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

  • BPP
  • "Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…