Hlava (Alternativa pro Česko): S kým bychom chtěli spolupracovat, to ukáží nejbližší měsíce

13.06.2016 13:33

Politická scéna má novou stranu. Vznikla Alternativa pro Česko.

Hlava (Alternativa pro Česko): S kým bychom chtěli spolupracovat, to ukáží nejbližší měsíce
Foto: Alternativa pro Česko
Popisek: Alternativa pro Česko, logo.

Začátkem června Ministerstvo vnitra zaregistrovalo politickou stranu Alternativa pro Česko. Informaci potvrzuje rejstřík politických stran a hnutí, kam byla APČ zapsána 2. června.

Strana byla založena lidmi, kteří dříve poměrně výrazně sympatizovali i se spolkem Blok proti islámu. „Nedokázali jsme se ztotožnit s tím, co vedení tohoto spolku provedlo s měsíci práce členů a sympatizantů. Jejich aktivní činnost a vize absolutně zničila rozhodnutí dvou lidí: Martina Konvičky a Petra Hampla. Takto se demokraticky smýšlející lidé nechovají. Demokraté se zajímají o názory svých kolegů, a jelikož to se v Bloku proti islámu jednoznačně nedělo, tak jsme se rozhodli jít vlastní cestou. Současně uvádíme na pravou míru, že vznik strany neproběhl ze strany Petra Štěpánka, Petra Hampla ani Martina Konvičky,“ vysvětlil důvody rozkolu předseda APČ Jan Hlava.

Zakladatelé strany podle svých slov hodlají mít z APČ euroskeptickou alternativu pro české občany postavenou proti současné politice vlády ČSSD a hnutí ANO Andreje Babiše.

„S kým bychom chtěli spolupracovat, to ukáží nejbližší měsíce. Každopádně již dnes můžeme sdělit, že naše politická orientace bude zaměřena proti přijímání ekonomických migrantů. Budeme prosazovat spravedlivý sociální systém zaměřený na zajištění seniorů, nemocných či handicapovaných občanů. Také chceme stát, který si bude vážit práce občanů a nebude jim klást nesmyslné překážky. Stejně tak chceme zastavit penězovody pro neziskové organizace s jasným politickým podtextem,“ říká k programu Hlava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.