Hnutí PRO! Kraj vstupuje do voleb s novým názvem a s anketou

29.05.2016 10:46

Hnutí PRO! kraj, které je významnou opoziční silou v krajském zastupitelstvu, vstupuje do voleb s názvem JsmePRO! Kraj. Kampaň zahájí anketou s mottem Však vy víte. Kandidátku povede Leo Steiner, zkušený manažer, který veřejně upozornil na politickou korupci při rozdělování dotací v tzv. ROP Severozápad.

Hnutí PRO! Kraj vstupuje do voleb s novým názvem a s anketou
Foto: JsmePRO! Kraj
Popisek: JsmePRO! Kraj

Lea Steinera na kandidátce doprovodí mnohé další regionální osobnosti, velmi často reprezentanti místních hnutí s PRO v názvu, například chomutovský primátor Daniel Černý i jeho náměstek Marian Bystroń, teplický zastupitel Jiří Řehák, Šárka Zimová Dostálová z Děčína, divadelník Jaroslav Achab Haidler, starostové Benešova nad Ploučnicí a Štětí Filip Ušák a Pavel Kundrát, místostarostka Libochovan Eliška Pláničková a mnozí další. Na kandidátce hnutí Jsme PRO!kraj se objeví zástupci KDU-ČSL a Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst.

Za hnutí kandiduje Martin Hausenblas, podnikatel a inovátor, který má zároveň jasnou podporu hnutí při senátních volbách v Ústí nad Labem.

„Naše volební motto je stejné jako před čtyřmi lety: Chceme čistý kraj, kde se dobře žije a na který jsme hrdí. A to slovo čistý se týká nejen životního prostředí, ale také veřejných zakázek, dotací, zdravotnictví a obecně správy kraje,“ řekl k tomu Leo Steiner. Zdravotnictví, regionální rozvoj a školství jsou tři základní priority hnutí. „Takto jsme si hlasováním určili priority uvnitř hnutí. Považujeme ale za důležité zeptat se ještě občanů“, uvedl Steiner. Na stránkách jsmeprokraj.cz spustilo hnutí anketu s podtitulem Však vy víte, co Ústecký kraj potřebuje. „Rozhodli jsme se lidí zeptat, jak udělat kraj lepším místem k životu. Bez jejich zájmu není totiž změna možná,“ dodal tomu Steiner.

Hnutí PRO! Kraj letos na jaře čelilo dvěma pokusům o krádež identity, kdy v Ústeckém kraji vznikly další dva subjekty se souslovím PRO kraj v názvu. „Za uskupeními PROkraj a PRO! Ústecký kraj stojí nejspíš lidé, kteří se obávají našeho volebního úspěchu. Netajíme se tím, že Ústecký kraj chceme zbavit nečistých propojení politiky a byznysu. A to by pro mnoho lidí znamenalo konec obživy,“ řekl k tomu Jiří Řehák, předseda nově založeného politického hnutí JsmePRO! Kraj 2016. To bylo zaregistrováno jako pokračovatel Hnutí PRO!kraj právě po opakovaných snahách o krádež značky spojené s úspěšnou opozicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…