Holiš (ANO): Rožnovské hodiny už opět bijí

13.07.2020 13:05

Přes 60 000 Kč stály nové hodiny na rožnovském kostele. Po více než 3 měsících se zrealizovala výměna hodin, které přestaly fungovat 8. března 2020. Občané Rožnova se již opět mohou těšit na pravidelné odbíjení každou hodinu.

Holiš (ANO): Rožnovské hodiny už opět bijí
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Od roku 1953 fungovaly původní hodiny na kostelní věži kostela Všech Svatých v Rožnově pod Radhoštěm. Po zastavení hodin se začala zjišťovat příčina, a bylo konstatováno, že hodinový stroj již dosloužil a je třeba pořídit nový. V roce 1953 bylo vybudování hodinového stroje hrazeno z finančních prostředků města, jelikož sloužil všem obyvatelům i návštěvníkům města. Nové hodiny, které byly instalovány 2. července 2020 firmou Impuls, stály 60 000 Kč a je deklarována životnost minimálně dalších 30 let. „Město Rožnov nabídlo finanční zaštítění grantem, které by však bylo až v září. Chci však poděkovat všem zastupitelům i občanům, kteří finančně přispěli,“ uvedl starosta města Radim Holiš.

„Rád bych pozval všechny občany na vysvěcení nových hodin, které byly ve čtvrtek nainstalovány. V neděli 5. července 2020 v 10 hodin bude probíhat mše svatá a následně v 11 hodin samotné vysvěcení hodin. Symbolicky zde chceme také vysadit 2 stromy, které nám budou připomínat dobu, kdy jsme hodiny světili. Zároveň chci poděkovat dobrovolným dárcům za finanční příspěvek na obnovu hodin, které jsou proslavené písní Rožnovské hodiny smutně bijú,“ řekl zastupitel Jaromír Koryčanský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.