Horník (STAN): Zdá se mi, že jsem se ocitl na sjezdu KSČ před rokem 1989

17.05.2018 16:12

Projev na 15. schůzi Senátu k situaci ve strukturálně postižených regionech dne 17. 5. 2018

Horník (STAN): Zdá se mi, že jsem se ocitl na sjezdu KSČ před rokem 1989
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Jan Horník (STAN)

Já se omlouvám, ale já jsem to nemohl vydržet. Vážené kolegyně, vážení kolegové, já bych jenom poprosil přes paní předsedkyni, aby kolegovi Cieńciałovi vzkázala, že se mi zdá, že jsem se ocitl na sjezdu KSČ před rokem 1989. Já jsem nepochopil vůbec nic z toho, co říká, a to je přesně to, co jsem tady kritizoval, že 30 let je to pořád to samé. To jsou stejné, promiňte mi to slovo, trochu vulgární, to jsou kydy, které jsou úplně na nic, které nic nepřinesou. Tady očekávali všichni, když se vyhlásil program RE:START, že přijde do těchto regionů, to tady chci podpořit i kolegu Brože, aby to bylo i do těch jiných strukturálně postižených regionů, 42 miliard. Všichni si mysleli, že najednou vláda z rozpočtu každý rok uloupne zhruba 8 miliard, a do těch regionů to pošle. Jak to ale funguje ve skutečnosti? To tak vůbec není. Oni vyčlení finanční prostředky v rámci nějakého jsoucího programu EU. To nejsou peníze navíc. Vždyť tahali celou veřejnost za nos! Občané se mě ptají: A těch 42 miliard, odkud to bude? To není vyčleněných každý rok po pět let 8 miliard. Nalijme si tady čistého vína.

Teď ministerstvo pro místní rozvoj a samozřejmě všichni ostatní, včetně těch, kteří mají na starosti RE:START, shání ty peníze, kde je vydloubnou, abychom je mohli dát do té soutěže, do těch postižených regionů, ale v podstatě do soutěže i s těmi regiony okolními. Říkejme si to popravdě, takhle má být pak i to veřejné slyšení.

Já se nechci vrátit před rok 89 na sjezd KSČ!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …