Hostek (ČSSD): Prostředí, které Benešov pro podnikatele vytváří, je dobré

11.03.2018 10:53

Benešov je Městem pro byznys Středočeského kraje

Hostek (ČSSD): Prostředí, které Benešov pro podnikatele vytváří, je dobré
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Benešov si i nadále udržuje kvalitní podnikatelské prostředí, a naše město tak obhájilo první místo v kraji ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys. Druhý skončil Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, bronz letošní rok získala Příbram. Výzkum zpracovává analytická agentura Datank a hodnotí v něm všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice a městské části Hlavního města Prahy.

Benešov si vede výborně především v přístupu veřejné správy. Skvělých výsledků dosáhlo město kvalitou radničních webových stránek směrem k podnikatelům, úspěšné bylo i v testu elektronické komunikace, který prověřuje rychlost, úplnost a správnost odpovědí na fiktivní podnikatelský dotaz. Radnice si rovněž vede dobře v poměru dluhové služby k běžným příjmům a může se pyšnit vyšší likviditou a kvalitní podporou veřejné dopravy. V podnikatelském prostředí je úspěchem zejména velmi nízká dlouhodobá nezaměstnanost a ve srovnání s dalšími městy v regionu rovněž vyšší podíl podnikatelů a právnických osob.

„Mám velkou radost, že jsme titul středočeského Města pro byznys obhájili. Je to signál, že prostředí, které Benešov pro podnikatele vytváří, je dobré. Jsme v osobním kontaktu s hlavními benešovskými zaměstnavateli. Máme ve městě dva brownfieldy, které chceme využít pro další rozvoj. Chceme, aby se do Benešova stěhovali lidé a aby město bylo dál atraktivní pro podnikatele,“  řekl starosta Benešova Petr Hostek.

CzechInvest znovu vybírá investičně nejatraktivnější regiony

Samostatnou soutěžní kategorií, kterou vyhlašuje Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, je Investičně atraktivní region. Tato kategorie hodnotí přístup místních samospráv vůči podnikům a připravenost podnikatelského prostředí dané lokality pro nové soukromé investice. Jejím cílem je prezentovat úspěšné příklady obcí v České republice, které efektivně spolupracují s podnikatelskou sférou na hospodářském a investičním rozvoji regionu. Přihlášky je možné zasílat na adresu mestoprobyznys@czechinvest.org od 1. února do 31. března 2018. Prvních šest nominovaných bude představeno na vyhlášení celostátních výsledků výzkumu Město pro byznys v dubnu 2018.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podesáté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v ČR. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je sestavován unikátní žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…