Hrabánek (ODS): Domov U Anežky v Luštěnicích se dočká rozšíření

16.08.2022 5:29

Projektový záměr v celkové výši 120 milionů korun schválila krajská Rada

Hrabánek (ODS): Domov U Anežky v Luštěnicích se dočká rozšíření
Foto: ODS
Popisek: ODS

Navýšení kapacity domova o 18 lůžek, vybudování nového stravovacího prostoru, vybudování prostor pro volnočasové aktivity klientů, nové parkoviště a další úpravy, které zvýší kvalitu poskytovaných služeb Domova U Anežky v Luštěnicích. Krajská Rada dnes schválila projektový záměr v celkové výši 120 miliónů korun. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Nově zpracovaná studie zahrnující navýšení kapacity Domova U Anežky v Luštěnicích a další úpravy vznikla z původního záměru z roku 2001. Hlavním cílem původní studie bylo vybudování nové jídelny a nových prostor pro volnočasové aktivity klientů. „Vzhledem k novým skutečnostem, které nebyly v době vzniku původní studie zřejmé a s ohledem na rostoucí potřebu na zvyšování kapacit, došlo nyní ke změně původního projektu a k navýšení celkové kapacity Domova o 18 lůžek,“ uvádí radní pro oblast sociální Martin Hrabánek (ODS). V průběhu upřesňování původní studie došlo ke změně umístění nového objektu: „Zjistilo se, že na původním místě přístavby je kanalizační přípojka, která nebyla zakreslena v technických podkladech,“ upřesňuje radní Hrabánek a doplňuje: “Protože přeložení by bylo neekonomické a zároveň by neumožňovalo rozšíření počtu lůžek, bylo zadáno vypracování nové studie na umístění stavby do nového prostoru.“ Díky možnosti využití dotace z Ministerstva práce a sociálních věcí bylo možné původní záměr rozšířit. „Tímto rozšířením budeme moci významným způsobem zvýšit kvalitu poskytovaných služeb, což se odrazí ve zvýšeném komfortu nejen klientů Domova, ale i jeho zaměstnanců,“ vysvětluje radní.

V rámci rozšiřování se počítá s transformací Domova seniorů na Domov se zvláštním režimem. Nově zpracovaná studie zahrnuje kromě rozšíření kapacity Domova se zvláštním režimem o 18 lůžek taktéž vybudování nového stravovacího provozu pro celkovou kapacitu domova s možnosti vaření i pro další odběratele (senioři obce Luštěnice a okolí a 2 mateřské školky). Zároveň dojde k vybudování komplexního zázemí domova. Tím jsou prostory pro volnočasové aktivity klientů, společenské místnosti, technické zázemí a prostory pro zdravotnické potřeby. V rámci úprav dojde také k rekonstrukci příjezdové komunikace, vybudování nových parkovacích míst a úpravě zahrady. Dokončení stavebních úprav je plánováno v roce 2024.

Celkové předpokládané náklady jsou vyčísleny na 120 miliónů korun. Dotace Ministerstva práce a sociálních věcí činí 24,5 miliónu korun. Zbylá částka bude pokryta z prostředků EU, Evropské investiční banky a z rozpočtu Středočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě