Hrnčíř (SPD): Naše vláda nedokáže řešit extrémní zdražování

11.03.2022 5:34

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje potravinovou soběstačnost ČR, čemuž se Demoblok opakovaně vysmíval. Myslím, že už je smích přešel. Minimálně občany naší země určitě.

Hrnčíř (SPD): Naše vláda nedokáže řešit extrémní zdražování
Foto: Archiv J. Hrnčíř
Popisek: Poslanec SPD Jan Hrnčíř

Po neskutečném zdražení pohonných hmot a energií, dochází k dalšímu zdražování potravin. Zemědělskou produkci ovlivňuje nejen šílená cena energií, benzínu nebo nafty, ale bohužel i skokový nárůst cen u ostatních komodit. Cena pšenice vzrostla jen za minulý týden o 40%. U pečiva se tak očekává další nárůst cen na dvojnásobek i více, stejně jako u masa, neboť se samozřejmě zdraží i krmné směsi. Je zřejmé, že se situace bude i nadále zhoršovat. Naše vláda odmítá situaci účinně řešit a schovává se za floskule o ceně za svobodu. Přitom svobodu slova neustále pošlapává.

Co dělat? Krátkodobým řešením je snížení daní na energie, pohonné hmoty a základní potraviny po vzoru Polska a Maďarska, účinným řešením je pak odstoupení od Green Dealu EU a systému obchodování s emisními povolenkami. Zároveň je potřeba zajistit energetickou a potravinovou soběstačnost České republiky a dostavět nové bloky jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně.

Pro hnutí SPD je zajištění energetické a potravinové bezpečnosti, levné elektřiny a dostatku levných energetických zdrojů a levných potravin jedním ze základních pilířů suverenity, svobody a prosperity naší země.

Článek byl převzat z Profilu PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…