Hynek (Realisté): Vídeň, Berlín, Moskva, Brusel aneb máme právo na vlastní názor?

24.03.2017 10:54

Do roku 1918 jsme byli součástí Rakouska-Uherska. Ne, že by se nám žilo úplně špatně, ba naopak. Ve Vídni za nás mysleli a rozhodovali, dokonce i se světovou válkou to mínili dobře. Jen těch 300 tisíc mrtvých, miliony hladových a hospodářské vyčerpání českých zemí budiž připomenutím toho, že není dobré, když se o nás rozhoduje jinde než u nás.

Hynek (Realisté): Vídeň, Berlín, Moskva, Brusel aneb máme právo na vlastní názor?
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Další období, kdy to někdo za nás myslel dobře, přišlo v roce 1939. Německá říše se rozhodla nás ochránit, proto zřídila Protektorát Čechy a Morava. Říšský ochránce z nás sejmul tíhu tvořit zákony, dokonce i o jejich výklad a vykonavatelnost se postaral. A za šest let jeho péče zahynulo 350 tis. obyvatel tohoto protektorátu, statisíce trpěly a hospodářství bylo zruinováno.

O několik let později o nás začali pečovat z Moskvy. I oni to určitě mysleli dobře a pomáhali nám budovat komunismus. Také toto období má své mrtvé, pronásledované, dopady na hospodářství a morálku lidí. A když jsme se rozhodli v roce 1968 mít vlastní názor, tak nám bylo s pomocí okupačních vojsk vysvětleno, že to nebyl dobrý nápad.

I dnes za nás někdo chce myslet a rozhodovat, a to v Bruselu. Zde k tomu mají zřízenu Evropskou komisi. Válkám, popravám a brutálním metodám při vymáhání vlivu je odzvoněno. Dnes je nová doba. Používá se „korupce“ a „vydírání“, jen se tomu říká jinak: Dáme vám evropské dotace, ale musíte být poslušní.

Co ještě měly Vídeň, Berlín, Moskva a Brusel společného? Byla to snaha o silnou regulaci držení zbraní mezi běžným obyvatelstvem. Jiné metody, ale stejný účel, strach z občanů v českých zemích. Císařské patenty (i když ten z roku 1852 nebyl zase tak špatný), nařízení říšského protektora, „volná úvaha“ Sboru národní bezpečnosti až po směrnici Evropské unie. Dne 14.3. se bude o novém celounijním omezení práva občanů držet zbraň v Evropském parlamentu hlasovat. Ve skutečnosti už nejde jen o právo držet zbraň. Ale o právo mít národní zájem, právo na názor, právo na svobodné myšlení. Sněmovna, Senát i vláda v loňském roce evropskou zbraňovou směrnici odmítly. Nyní je na těchto orgánech, aby toto gesto proměnily v čin. Naši předci v době nacistické okupace zbraně ukrývali i přes hrozbu trestu smrti. Stovky jich za svou odvahu zaplatily životem. Bylo by pošlapání jejich odkazu, kdybychom nyní ohnuli hřbet jen kvůli eurodotacím.

A dovoluji si připomenout, že držitelů zbraní, kterých se toto rozhodnutí týká, je u nás více než 300 tisíc. Co se tedy stane, jestliže se opět odmítnou podřídit? Co když naše vláda ohne hřbet a směrnici skutečně přijme? Budeme naše občany kriminalizovat jako v minulosti?

Realisté tedy vyzývají vládu, aby řekla jasné NE evropským orgánům a směrnici neimplementovala do našeho práva. Svoboda a národní zájem musí být nade vše.

RNDr. Jiří Hynek, zakladatel Realistů a prezident AOBP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…