Hyťhová (Trikolóra): Kurzarbeit nepodporujeme, jelikož se jedná o nesystémové opatření

11.10.2020 16:44

Vyjádření poslankyně Mgr. Terezy Hyťhové ke lživému statusu předsedy SPD Tomia Okamury ohledně zbraňové směrnice EU, lichvy, týrání zvířat, zmrazení platů politiků a kurzarbeitu.

Hyťhová (Trikolóra): Kurzarbeit nepodporujeme, jelikož se jedná o nesystémové opatření
Foto: archiv T. Hyťhová
Popisek: Tereza Hyťhová

Dobrý den vážení občané.

Ráda bych se vyjádřila ke včerejšímu lživému a překroucenému statusu pana Okamury. Ráda bych tyto věci za Trikolóru uvedla na pravou míru. Včera jsem nepodpořila zařazení bodu ohledně směrnice Evropské Unie, která omezuje legální držitele zbraní.

1. My v Trikolóře JSME NA STRANĚ STŘELCŮ. Trikolóra a náš předseda Václav Klaus ml. to v minulosti již několikrát kritizoval a JSME ZÁSADNĚ PROTI PŘIJETÍ EVROPSKÉ SMĚRNICE.

2. Hlasovala jsem také pro zařazení bodů ohledně zmrazení platů politiků. Trikolóra před nedávnem navrhla návrh, aby se poslanci vzdali svých peněz za svůj poslanecký mandát na několik měsíců. Včerejší návrh Pirátů na zmrazení platů politiků jsem podpořila a tento návrh byl zařazen na plénum Sněmovny.

3. Odmítám také slova, že v Trikolóře máme asociální přístup ke včerejšímu návrhu ohledně Kurzarbeitu. Tento návrh jako Trikolóra nepodporujeme, jelikož se jedná o nesystémové opatření, které pomáhá především zahraničním korporacím a naopak znevýhodňuje kvalifikovanější domácí pracovní sílu. Subjekty, které nemají ekonomický důvod existovat a to bez ohledu na covid 19, budou pokračovat v neefektivní produkci. Po ukončení podpory budou tyto subjekty stejně zaniklé anebo budou muset zredukovat svůj počet zaměstnanců. Plošná podpora měla smysl na krátké a přechodné období, ale nyní problémy neustále jen odsouváme na později a neřešíme jejich podstatu. S čímž Trikolóra nesouhlasí.

4. V žádném případě nepodporujeme vyděračské lichvářské praktiky! Trikolóra prosazuje zlevnění exekučních řízení, exekuční činnost je výkonem veřejné moci a stát by za něj neměl účtovat DPH. Čímž se uleví dlužníkům, kteří hradí náklady spojené právě s těmito exekucemi.

5. Odmítáme jakékoli týrání zvířat! Trikolóra hlasovala pro všechny návrhy, které zpřísňovaly tresty nebo se jakkoliv vymezovaly proti týrání zvířat.

Takové je stanovisko Trikolóry

Děkuji vám za pozornost a jsem ráda, že jsem vám mohla tyto záležitosti uvést na pravou míru.

Přeji hezký den.

Poslankyně Mgr. Tereza Hyťhová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…