Jadrný (ZpLK): Je třeba komunistům připomenout, že už nejsme v minkovickém lágru

30.08.2013 19:39

Statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová má plnou podporu zastupitelského klubu Změna pro Liberecký kraj (ZpLK). Rozhodně nepoškozuje krajské zdravotnictví, jak nepodloženě tvrdí KSČM a ČSSD.

Jadrný (ZpLK): Je třeba komunistům připomenout, že už nejsme v minkovickém lágru
Foto: zmena.cz
Popisek: Politické hnutí Změna

Údajně je odborně nezpůsobilá a její rozhodnutí mají fatální dopady na zdravotnictví kraje. To jsou však zástupné důvody. Skutečným cílem je zdiskreditovat Změnu, která je pro KSČM a ČSSD nebezpečná, protože už léta upozorňuje na dlouhodobou spolupráci s ODS na korupčním systému v našem kraji.

Změna jako první upozornila, že KSČM společně s ODS a ČSSD minulé volební období hlasovala pro dotace soukromým firmám a pozemkovým spekulantům a vytvářela trafiky pro své členy stejně jako ČSSD, kterou tak držela u moci. KSČM tak kvůli Změně přišla o mnoho voličů, kteří pochopili, že komunisté nejsou alternativou ostatních parlamentních stran, a pan Mackovík přišel o téměř jisté křeslo radního pro zdravotnictví.

KSČM a ČSSD Zuzana Kocumová vadí, protože důsledně plní své předvolební sliby, např.:

Ve Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje prosadila audit, kterému se nyní ředitel této příspěvkové organizace a lídr KSČM Stanislav Mackovík urputně brání.

Koncepce zdravotnictví, jejíž základní teze schválilo zastupitelstvo, odmítá privatizaci lůžkové zdravotní péče. Přes všechny proklamace KSČM a ČSSD nikdy nebyl takový závazek přijat. Koncepci předloží Zuzana Kocumová zastupitelstvu ke schválení do konce tohoto roku, jak slíbila.

Proběhla výměna vedení nemocnic a lidé, kteří byli do funkcí dosazeni na základě politických dohod, byli nahrazeni schopnými manažery a odborníky. Jak bylo slíbeno před volbami, byli vybráni v transparentních výběrových řízeních.

Firma CL Evans (majoritně vlastněná firmou S group holding), která vyhrála výběrové řízení na zateplení českolipské nemocnice, udělila slevu 20 mil. Kč z vysoutěžené ceny 124 mil. Kč. Některé stranické kasy tak zřejmě přišly o mnoho peněz.

„Je třeba komunistům připomenout, že už nejsme v minkovickém lágru, a že si nenecháme všechno líbit. Jejich manipulace s fakty a psychický nátlak na Zuzanu Kocumovou je zcela nepřijatelný a nebudeme ho dále tolerovat,“ ujistil náměstek hejtmana Josef Jadrný (ZpLK).

Lídr ZpLK Jan Korytář k tomu dodal: „Pro odvolání Zuzany Kocumové, které navrhli komunisté a podpořila ho ČSSD i ODS, nejsou žádné důvody. Zuzana Kocumová má plnou podporu celého zastupitelského klubu ZpLK. To, co zastupitelé KSČM předvádějí, přesáhlo hranice vkusu a všechny rozumné meze. Cítím z toho strach, že KSČM v parlamentních volbách dostane v našem kraji ještě méně hlasů než v krajských volbách.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…