Jan Baránek (Soukromníci): ODS i pod tlakem Soukromníků jasně deklarovala, že s ANO nikdy do vlády nevstoupí

27.09.2017 18:06

Připusťme, že si Blesk tvrzení soudruha Filipa nikterak nepřizpůsobil a on toto pronesl. Připusťme také, že Andrej Babiš pod tíhou všech hříchů minulosti odstoupí, popř. neslavně skončí ve vazbě. A do třetice připusťme, že se v ODS opravdu vyskytují blázni, kteří nad něčím takovým uvažují.

Jan Baránek (Soukromníci): ODS i pod tlakem Soukromníků jasně deklarovala, že s ANO nikdy do vlády nevstoupí
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

I kdyby vše výše uvedené byla pravda, znamenala by případná povolební spolupráce pro ODS postupnou a zcela definitivní smrt. ODS i pod tlakem Soukromníků jasně deklarovala, že s ANO nikdy do vlády nevstoupí a i kdyby se o to chtěla pokusit s ANO bez Babiše, šeredně se jí to vymstí. Z hnutí ANO 2011 se bez vůdce stane hnutí CHAOS 2017, protože jediným tmelícím prvkem je právě Babiš. A s nekoordinovaným uskupením lidí, které nic nespojuje, prostě spolupracovat nelze.

Před čtyřmi roky stála ODS nad propastí a ani teď, kdy preference stoupají nad deset procent, nemá vyhráno. Spojení ODS a Soukromníků pro parlamentní volby 2017 bylo členy a sympatizanty Soukromníků přijato pozitivně, ale samozřejmě s výhradami směrem k minulosti. Živnostníci prostě nezapomínají a nezájem trvající 27 let odpouští velmi pomalu. Na druhou stranu drtivá většina připouští, že rozhodnutí Soukromníků bylo správné, protože s ODS nás spojuje většina bodů v programu a pravicové konzervativní smýšlení. Stačí pouze v případné vládě neuhnout a jít tvrdě za svým. V životně důležitých bodech pro malého a středního soukromníka pochopitelně bez kompromisů a tolik populární politické korektnosti. Naši lidé na kandidátkách ODS v celé republice jsou připraveni být v případě usednutí do lavice v parlamentu velmi hlasití, neodbytní a věcní. Floskule nefungují v podnikání, natož pak v politice, která má mít výsledky. Podpořte naše kandidáty v celé republice kroužkem, volit ODS s podporou Soukromníků má smysl.

Jan Baránek

předseda Krajské rady Strany soukromníků ČR v Jihomoravském kraji


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.