Janeček (KSČM): ODS na tradiční vlně – další bílý kůň?

06.04.2014 10:33

Od změny vedení ODS a jejích reprezentantů jsem si sliboval alespoň mírnou změnu, ale tradičně se nezměnilo zhola nic a modrý pták si opět veřejně zlomil křídla.

Janeček (KSČM): ODS na tradiční vlně – další bílý kůň?
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Prokazatelným faktem je, že jedním z největších sponzorů ODS v loňském roce byla dvaadvacetiletá kadeřnice na mateřské dovolené Sabina Spálovská, což vzbuzuje oprávněně vlny pochybností. Výroční finanční zpráva strany uvádí, že ODSku obdarovala o jeden milion korun českých. Nevlastní však vůbec žádné nemovitosti a jejím trvalým bydlištěm je chata kdesi uprostřed lesů. Strana na této skutečnosti nevidí vůbec nic podezřelého, jak sdělila mluvčí Jana Havelková.

Dar totiž splňuje všechny přísné interní předpisy a strana ho přijala ve standardní bezhotovostní platbě. Není tedy důvod k panice a nikdo se nepozastavuje nad tím, jak k penězům přišla. Ona štědrá sponzorka měla pronajaté křeslo v kadeřnickém salónu v Brně a tento rok je na mateřské dovolené. Mladičká dárkyně to médiím přiznala. Tato skutečnost ve mně nezvedla ani nejmenší vlnu emocí, ne proto, že je jak vytržená z komiksu, ale proto, že u ODS jsme si už zvykli na leccos, a to že ODS je synonymem korupce a všemožných machinací je již zažitá fráze. Rojí se spekulace, že dar poslal někdo jiný a ona je pouze bílým koněm.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…