Janko (ČSNS): Kdo a jak volí?

27.11.2023 6:23 | Komentář

Zamyšlení na volbou mladých

Janko (ČSNS): Kdo a jak volí?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Karel Janko, předseda České strany Národně socialistické 2005

V souvislosti s volbami na Slovensku jsem se opět zamýšlel nad otázkou, kdo koho volí a proč? Již jednou jsem si takovou otázku kladl, a to v souvislosti s našimi prezidentskými volbami v roce 2017 a 2023, u kterých jsou jen dvě možnosti volby buď a nebo, ale i parlamentními volbami v roce 2021. Tehdy jsem za skupinou lidí, volící Schwarzenberga či Drahoše, viděl přežívající a dožívající historické a majetkové kořeny části společnosti, profit v podnikatelských kruzích, viz volba v Praze, pašalictví ve stranách a liberální myšlení pražské kavárny, což platí dodnes. Myslím, že se tehdy ještě tak moc ve volbách neprojevila generační otázka, tak jak se to stalo v parlamentních volbách 2021 a prezidentských volbách 2023. Mou kardinální otázkou proto i dnes je: Proč mladí volí tak, jak volí, tj. rozdílně od starší generace?

Proč u nás mladá generace volila Piráty? A nyní na Slovensku Progresívní Slovensko? Proč je snaha Pirátů a STAN legalizovat korespondenční volbu? Proč byla snaha části slovenských stran o „dovoz“ svých studentů z Čech? Jaké byly a jsou lákadla a pohnutky mladých k volbě té které strany? atd. Zajímavý je z tohoto hlediska už ten použitý název stran. Progresivní, TOP, Liberální, Demokratický...

Jedním z nich je zaklínadlo svobody s politickým názvem liberální demokracie, a to aniž by lidé, a hlavně mladí lidé věděli, co to dnes prezentuje. Kromě toho, že se i toto slovo obsahově vyvíjelo v čase, je krásnou všeobjímající zástěrkou ke vší té manipulaci s myšlením mladých, a nejen mladých voličů. Podléhají tomu i staří, tak říkajíc múzou nepolíbení, a to jen ve své hlouposti.

Pod heslem a hlavičkou liberální demokracie dochází k zotročování obyvatelstva i s tím účelem, že kapitál si přivlastňuje stále větší kus vytvořené nadhodnoty, tedy zisku. Tato informace zcela koresponduje se statisticky klesající hodnotou výše mediánu příjmů společnosti. V současné době se totiž stále více projevuje preference pochybných výzkumů, které přinášejí zisky, a to i takové, které jdou proti zájmům společnosti a lidí. Jsou uměle definované za účelem potlačení historické pravdy a v zájmu monopolů, případně politické, finanční, kulturní a jiné garnitury (např. LGBT a neziskovek…).

Typickým příkladem silné manipulace s myšlením lidí byl covid, od jeho definování a působení přes aplikaci vakcíny a nošení roušek až po covidový loockdown. A jakékoliv pochybnosti například Dr. Soni Pekové či Dr. Berana aj. byly zatajovány, bagatelizovány a zameteny pod koberec. Dokonce i sankcionovány!

A dále je to mediální masírovačka, která nám vnucuje to správné smýšlení. V otázkách prosazování Green Dealu, elektrodebility, geneticky upravených potravin, digitalizace, a to nejen financí. Vše to směřuje k ovládání společnosti bez možnosti druhé či třetí, tedy jiné volby. Výsledky výzkumů a jejich preference jsou navíc maistreamem a TV reklamou podporovány, upravovány a realizovány v zájmu politických stran a jejich kšeftů. Ač se to nezdá, stejným směrem působí k usměrňování myšlení občanů i cenzura. Tedy nejen co si máme myslet, ale i to, co si nemáme myslet. Jsou na to již i paragrafy.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21871 lidí

Tady vidím první důvod odlišné volby mladých a je otázkou, zda si mladí plně uvědomují jejich dopad, případně co jim na tom vyhovuje? PR agentury to mají bezesporu zmáknuté a pro politiky je podstatný mainstream, ne volič. Liberalismus je zrádné slovo a současná liberální demokracie je v podstatě autokracií, produkujíci korporátní fašismus.

Vládnou nám korporace prostřednictvím zkorumpovaných politiků, zainteresovaných úředníků, nastrčených pašalíků ve státní správě a polostátních organizacích, neziskových a jiných zájmových sdruženích à la Green Deal, LGBT, Člověk v tísni, Lékaři bez hranic, Sdružení pro imigraci atd. A je jich více než stovka přilepených na cecík státního rozpočtu. A to je základ do voleb.

Druhým aspektem pro odlišnou volbu mladými jsou jejich hluboké díry, přímo vakuum ve znalosti, resp. neznalosti historie, historických událostí a souvislostí, táhnoucích se jako červená nit 20. stoletím, a především Evropou. Na poslední demonstraci v září na Václaváku (a nebylo to poprvé) jsem oslovil tři či čtyři mladíky, rozčilující se nad zamítavými transparenty o NATO, o přítomnosti amerických vojsk na našem území, o podpoře Ukrajiny, o narušeném míru atd. A vedl jsem s nimi debatu o tom, kde jsou kořeny a příčiny současného vývoje Evropy.

A abych to zkrátil: Historické znalosti nikoho z nich nepřesáhly rok 1989, natož aby věděli něco o 1. světové válce, Versailleské smlouvě, Trianonských dohodách, o Výmarské republice, hospodářské krizi 1929-33, 2. světové válce, protektorátu B. und M., dění na Ukrajině v průběhu 2 .světové války, Postupimských dohodách a následném vývoji Evropy i světa. Z novější doby např. rok 1962 Kuba a 1999 Kosovo, vše jako precedens Ukrajiny.

Prostě duto a temno.

I rozpad tří hlavních historických mocnářství po 1. sv. válce, Německa, Rakousko-Uherska a Ruska, do toho vývoje zapadá, protože dědičné vládnutí jediné osoby bylo na překážku politickým, majetkovým i hospodářským poměrům a změnám v každé monarchii. A toto vše bylo zneužito nejdříve finanční oligarchií a v současné době deep statem se všemi těmi jejich poskoky k ovládnutí světa, a především k ovládnutí mladé generace, protože s námi staršími již nic nenadělají.

I my jsme také chtěli před těmi padesáti šedesáti lety nějaké změny, něco nového, tedy rozvolnění z chomoutu státu, odstranění cenzury, uvolnění cestování, uvolnění řemesel, uvolnění podnikání atd. Dalším možným důvodem pro jejich odlišné volby je možná i to, že se chtějí nějak od nás odlišit, ať již je to racionální, nebo iracionální krok. Mainstream jim dá směr. Ad absurdum je to vidět na proklamované sexuální orientaci s 50 či 70 pohlavími. A jen tak mimochodem. To byla (po 30 letech od nás) hnací síla Ukrajinců ke změně. Jen s tím podstatným rozdílem, že naše cesta nevedla ani k fašizaci ani k nacizaci společnosti, ohrožující nejen Rusko, ale i Evropu.

A je tu proto ještě jedno reálné a vážné nebezpečí pro příští volby. Vedle mladých voličů, fandících liberalismu, se rýsuje ještě jeden volební faktor, a to je ať už islámská, nebo i ukrajinská imigrace. S pomocí vlády, které budou imigranti vděční za vstřícný a pohodlný pobyt u nás, mohou být vytvořeny jeden až dva volební bloky, plně podporující unijní orientaci. I to je nastíněná realita, kterou nelze zpochybňovat, protože je již zavedená v praxi západních států, především Francie, Belgie, Británie, následují je Německo a Švédsko. I to je cesta k ovládnutí společnosti. Kým asi? Proto již vláda uvažuje o přijetí zákona o zkrácení doby k udílení občanství imigrantům. V souvislosti s tím odmítám jakoukoliv humanitární a lékařskou pomoc do těchto barevných krajin. Mají pěti až sedmiprocentní natalitu, obě ruce levé, ale stále natažené. Tak ať zplodí jen to, co jsou schopni sami uživit.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Karel Janko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.