Janoušek (KDU-ČSL): Převažují přínosy, či rizika členství v EU?

22.05.2019 9:10

Jsem pro členství EU hlavně kvůli naší bezpečnosti. Važme si už jen toho, že tu desetiletí nebyla válka. Také volné cestování a obchod jsou pro občany i pro firmy velkým přínosem. A daří se i budovat dobré věci z evropských fondů - například školy, školky, obchvaty měst a obcí. Unie určitě není bez chyb, ale právě proto musíme co nejaktivněji navrhovat dobrá řešení pro naše občany.

Janoušek (KDU-ČSL): Převažují přínosy, či rizika členství v EU?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Co se třeba našim zástupcům v EU nepodařilo vyřešit, jsou odpady. Naše skládky jsou plné a brzy přijde zákaz skládkování. Přitom jsou u nás zatím jen tři podniky, které likvidují odpady podle předpisů. Není jisté, že pokryjí celou ČR. Kam budeme komunální i jiný odpad vozit, až bude skládkování zakázáno? Například Poláci si celou věc ošetřili tím, že si v EU vyjednali peníze na podniky likvidující odpad.
Navzdory podobným potížím si ale stále myslím, že celkově nám EU víc přináší, než bere.

A často se ukáže, že za mnoho komplikací, které svádíme na Unii, vlastně mohou čeští úředníci, kteří nařízení z Bruselu jen podivně přetlumočili. Navíc vidíme, jaké problémy zažívá po odchodu z EU Velká Británie. Skotsko dokonce zvažuje odtržení od ní. Proto jsem pro setrvání v Unii. Využijme našeho členství k tomu, abychom vybudovali silnou Evropu!

Ing. Pavel Janoušek, zastupitel Kraje Vysočina (KDU-ČSL) a starosta Oslavice
(článek byl zaslán do květnového čísla novin Kraje Vysočina)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.