Jarolím (ANO): Chceme, aby naše město patřilo k bezpečným místům pro život

31.12.2015 16:07

Novoroční přání starosty města Dvůr Králové nad Labem

Jarolím (ANO): Chceme, aby naše město patřilo k bezpečným místům pro život
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím (ANO)

Vážení občané Dvora Králové nad Labem, letošní rok se pomalu chýlí ke konci, a tak mi dovolte krátké zamyšlení nad uplynulými měsíci. Rok 2015 byl z mnoha pohledů přelomový.

Pokračovali jsme v úspěšně započaté spolupráci s vedením Královéhradeckého kraje ohledně oprav komunikací v našem městě, v Nedbalově ulici se realizovala stavba nového mostu přes Hartský potok, nyní se dokončuje rekonstrukce Valové uličky. Velmi dobře jsme nastartovali spolupráci s vedením ZOO Dvůr Králové, Úřadem práce Trutnov nebo Městskou nemocnicí. Také se uskutečnilo několik schůzek se zástupci společností Textil Invest Group a Protivítr Invest a výsledkem jsou dohody o budoucím využití pozemků či areálů v jejich majetku. Pokračují i jednání s vlastníkem čistírny odpadních vod. Úspěšně jsme pracovali na Program u rozvoje Dvora Králové nad Labem na roky 2016–2022 a setkávali se a diskutovali s místními podnikateli. Město má nového zahraničního partnera – polskou Kamiennou Góru, smlouvu o spolupráci na společných projektech bychom měli podepsat v lednu 2016. A nová vedení mají technické služby města i Městské vodovody a kanalizace a tyto změny začínají přinášet své ovoce.

Chceme, aby naše město patřilo k bezpečným místům pro život, a tak spolupracujeme s vedením Policie ČR, s hasičským záchranným sborem či s městskou policií, která má nově manažera prevence kriminality a do svých řad přijala pět asistentů prevence kriminality.

Bohužel, ani nám se v roce 2015 nevyhnuly nepříjemnosti: penále za chyby spojené s projektem rekonstrukce tartanu na letním stadionu či nález finančního úřadu, který konstatoval chybnou konstrukci stanovení vodného a stočného v posledních letech.

Věřím však, že rok 2016 bude pro naše město rokem úspěšným. Čeká nás několik větších i množství drobných změn, které povedou ke zlepšení života v našem městě pro Vás a Vaše rodiny. Neobejdou se však bez Vašeho pochopení, shovívavosti a trpělivosti.

Vážení spoluobčané, dovolte mi Vám za sebe a za celé vedení našeho města popřát vše nejlepší do nového roku 2016. Ať v něm Vás i Vaše blízké provází pevné zdraví, štěstí, láska, optimismus a dobrá nálada, ať v něm najdeme porozumění, ohleduplnost, pozornost a bližší cestu jeden k druhému.

Ing. Jan Jarolím, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).