Jelínková (Budoucnost): Nové vedení ČSSD není zárukou obnovy parlamentní levicové politiky

17.04.2021 18:02

Hnutí Budoucnost pokračuje ve vytváření levicového volebního bloku, do kterého zve sociální demokratky a demokraty. S novým vedením ČSSD ale předsednictvo Budoucnosti dále jednat nebude. Pokračují však jednání se stranami, hnutími a organizacemi, které jsou odhodlány bránit sociální stát před rozkladem a zajistit, aby za současnou krizi nezaplatili ti nejchudší.

Jelínková (Budoucnost): Nové vedení ČSSD není zárukou obnovy parlamentní levicové politiky
Foto: volim-budoucnost.cz
Popisek: Hnutí Budoucnost - logo

„Domníváme se, že nově zvolené vedení ČSSD a nedávné kroky ve vládě nepřinášejí záruku obnovy této kdysi důležité strany a s ní i parlamentní levicové politiky. V současné pandemii se přitom jasně ukazuje, jak moc potřebujeme důvěryhodnou politickou sílu, která zajistí kvalitní péči a veřejné služby, dostupné bydlení a důstojné příjmy. Nedopustíme, aby se ti, kdo už dnes žijí od výplaty k výplatě, dostali do ještě větší nejistoty, zatímco oligarchové a spekulanti na krizi bohatnou,“ uvádí spolupředsedkyně Petra Jelínková.

„Sociálnědemokratické myšlenky jsou nám velmi blízké. Sociální demokracie je ale především hnutí pracujících lidí, až potom politická strana. Nové vedení ČSSD nemůže tyto myšlenky věrohodně prosazovat a o tom, čí zájmy zastupují, mám přinejmenším velké pochybnosti. Je proto naší povinností budovat nové sociálnědemokratické hnutí, které se vrátí ke kořenům levicové politiky – k pracujícím – a zároveň bude připraveno čelit výzvám 21. století,“ doplňuje Filip Hausknecht, spolupředseda Budoucnosti.

Partnerství jsou pro hnutí dlouhodobě důležitá na celostátní i místní úrovni. Budoucnost již navázala spolupráci a jedná o společném postupu s hnutím Změna, Hnutím Idealisté a Hnutím 2018. Předsednictvo Budoucnosti také zaregistrovalo včerejší výzvu Strany zelených ke spolupráci na ekosociálním demokratickém projektu a je v kontaktu s jejím vedením. Vedle toho hnutí spolupracuje na programu s dalšími občanskými iniciativami, spolky i odbornicemi a odborníky z občanského a akademického sektoru.

Hnutí Budoucnost prosazuje především tyto priority:

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

  • Zrušíme soukromé exekutory, kteří parazitují na současném systému dluhů a jejich vymáhání. Vytáhneme domácnosti z dluhové pasti.
  • Zajistíme dostupné bydlení. Nastartujeme obecní a družstevní výstavbu, zastropujeme nájemné a zastavíme spekulace s bydlením.
  • Naplánujeme a provedeme co nejrychlejší přechod na bezuhlíkové hospodářství při zajištění zaměstnanosti a veřejných služeb. Zavedeme opatření pro zadržování vody v krajině i zdárný růst našich lesů. Nenecháme agro-oligarchy dál pustošit naši půdu i zdraví.
  • Budeme chránit pracující, zajistíme důstojné důchody a pomoc pro potřebné.
  • Péče je práce. Zvýšíme ohodnocení pečujících profesí a podpoříme i neplacenou péči.
  • Přeneseme daňovou zátěž z pracujících na korporace a majetek. Prosadíme nižší daně pro zaměstnance a vyšší daně pro nadnárodní korporáty, digitální giganty, spekulanty s nemovitostmi, banky a miliardáře.
  • Podpoříme družstevní podnikání jako způsob udržitelného, demokratického a efektivního rozvoje.
  • Zajistíme dostupnost veřejných služeb, od zubařů přes poštu po novou vlakovou infrastrukturu, po celé České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…