Jelínková (KDU-ČSL): Prominentům komunismu důchody snižme, maminkám s dětmi naopak přidejme

22.07.2021 6:35

Současná vláda jedná v otázce důchodů nesystémově. Chybí důchodová reforma a vláda navíc doslova vykrádá lidovecké představy a návrhy.

Jelínková (KDU-ČSL): Prominentům komunismu důchody snižme, maminkám s dětmi naopak přidejme
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

„Ano, nebojím se to tak nazvat. Vládní ČSSD najednou chce přidat maminkám seniorkám bonus k důchodu ve výši 500 Kč za každé vychované dítě. Ale to my v KDU-ČSL navrhujeme už od roku 2018, ovšem vláda nás dosud ignorovala,“ vysvětluje postoj strany senátorka a první místopředsedkyně strany Šárka Jelínková. Podle ní tyto ženy už dávno mohly mít vyšší důchody, ovšem vládní většina tento lidovecký návrh nebrala vážně.

„Teď nás toto zvýšení důchodů nad zákonnou valorizaci samozřejmě těší a vítám, že je toto navýšení ve hře. Jsme nadále připraveni ho podpořit. Ale nezapomínejme, že to byl a je náš návrh,“ popisuje Jelínková.

Zároveň dodává, že zástupci KDU-ČSL v obou parlamentních komorách jsou připraveni prosadit snížení důchodů všem těm, kteří za komunismu čerpali benefity z toho, že byli vysokými politickými činiteli. „Jim důchody snižme, ale naopak je správné dorovnat a navýšit důchody maminkám, které vychovaly děti,“ říká senátorka. O důchodech se bude jednat na konci července na mimořádné schůzi Sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…