Ježek (SZ): Lesopark na Trojmezí

12.09.2013 5:42

"Jedinou variantou je pro Trojmezí nulová zástavba."

Ježek (SZ): Lesopark na Trojmezí
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Problematikou zástavby Trojmezí se zabývám již téměř deset let. Za tu dobu jsem se zúčastnil mnoha různých jednání s občany, developery i se zástupci radnice. Viděl jsem několik návrhů na menší či větší (ale podle mne vždy nesmyslnou) zástavbu. V současné době aktivně spolupracuji s občany a občanskými sdruženími na Chodovci a nadále sleduji situaci na trojmezí. Po deseti letech se již jen ujišťuji, že to, co jsme říkali před volbami v roce 2006, nadále platí.

Jedinou variantou je pro Trojmezí nulová zástavba.

Vždy jsme chtěli a chceme i nadále, aby na Trojmezí vznikl nový, moderní, celoměstsky významný lesopark s dětskými a sportovními hřišti, cyklostezkami a in-line dráhami, který propojí Hostivařský lesopark s přírodní památkou Meandry Botiče. Jsme pro zachování a vyčištění stávajícího starého sadu a podél ulice Mírového hnutí chceme z jedné z retenčních nádrží vybudovat veřejné koupaliště. Máme za to, že Hostivařský lesopark je přetížen a svou kapacitou již nedostačuje potřebám obyvatel Jižního Města.

Domníváme se, že lesopark na Trojmezí a stávající Toulcův dvůr by se vzájemně vhodně doplňovali a stejně tak by přeměna retenční nádrže na koupaliště byla vhodným doplňkem k právě budovanému vodnímu světu.

Zástavby přibývá neustále. Nových lesoparků nikoli. Pojďme to společně změnit.

Jakub Ježek
předseda Strany zelených v Praze 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Ježek - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.