Josef Středula: Potvrdil jsem kandidaturu v prezidentské volbě

08.11.2022 21:30 | Komentář

Prezidentský kandidát Josef Středula dnes ministerstvu vnitra odevzdal kandidátní listinu pro volbu prezidenta republiky. Splnil tak zákonný požadavek pro účast ve volebním klání podle zákona o volbě prezidenta republiky.

Josef Středula: Potvrdil jsem kandidaturu v prezidentské volbě
Foto: Screen Youtube
Popisek: Josef Středula při demonstraci na Václavském náměstí

„Právě jsem podal kandidátní listinu a budu se ucházet o post prezidenta České republiky. Splnil jsem hned dvě kritéria, která jsou nezbytná pro účast ve volbě prezidenta České republiky. Získal jsem podporu více než šedesáti tisíc občanů. Získal jsem podporu jedenácti senátorů. Z procesních důvodů a jistoty, aby mě lidé, kteří mi dali hlas, viděli v prezidentské volbě, podávám podpisy senátorů, které jsou nezpochybnitelné,“ uvedl prezidentský kandidát Josef Středula.

Středula získal 67 500 podpisů na petičních arších, po interní technické kontrole uvádí 62 384. Podle doporučení ministerstva vnitra je ale s jistotou předat minimálně 65 tisíc podpisů. Minimum je pak 50 tisíc ověřených podpisů, podpora deseti senátorů či 20 poslanců.

„Česká republika si více než 30 let po revoluci zaslouží prezidenta s vysokým sociálním cítěním, bez propojení na zločinecký komunistický režim, morálně nezpochybnitelného a odborně erudovaného. Prezidenta, kterému záleží na všech občanech České republiky a který jim bude oporou. Chci poděkovat za podporu, kterou mi lidé vyjádřili podpisy petice za mou kandidaturu,“ dodal.

„Mou kandidaturu podpořili i senátoři napříč politickým spektrem. Je to důkazem, že dokáži politickou scénu spojovat. Celý život bojuji za práva poctivě pracujících lidí. V tom chci pokračovat jako prezident České republiky, proto se budu ucházet o hlasy těchto lidí. Chci být aktivním prezidentem,“ uvedl Středula, dodal, že má také podporu prezidenta Miloše Zemana.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Josef Středula

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pane premiére, neumíte bouchnout do stolu a zjednat si pořádek?

19:05 Havlíček (ANO): Pane premiére, neumíte bouchnout do stolu a zjednat si pořádek?

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě