Jurka (ODS): Krajské dožínky bude na konci prázdnin hostit Vyškov

23.04.2022 11:17

V letošním roce ožije krajskými dožínkami Vyškov. Tradiční oslavy zakončení sklizně se v centru města uskuteční v neděli 28. srpna. V březnu o tom rozhodli krajští radní.

Jurka (ODS): Krajské dožínky bude na konci prázdnin hostit Vyškov
Foto: ODS
Popisek: ODS

Ve Vyškově se svátek konce sklizně naposledy konal poslední srpnovou neděli roku 2008. „Tehdy se jednalo o pátý ročník. Pamatuji si, že šlo o pestrou a pro veřejnost zajímavou akci. Masarykovo náměstí i zámeckou zahradu zaplnily jarmareční stánky, ukázky lidových řemesel a velmi bohatý kulturní program. Kraj samozřejmě i letos počítá s aktivním zapojením města do příprav,“ informoval vyškovský starosta Karel Jurka.

Cílem akce je propagace jihomoravského zemědělství, prezentace současných producentů včetně přehlídky hospodářských zvířat a zemědělských strojů, ukázky lidových tradic a místních zvyků. „Nebude chybět tradiční průvod městem, ukázky zemědělských produktů, kulinářských pochutin, předvede se i historická zemědělská technika. Vše doprovodí folklorní program. V rámci krajských dožínek také oceníme producenty regionálních potravin letošního ročníku soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá Chuť jižní Moravy,“ vyjmenoval náměstek hejtmana Jan Zámečník s tím, že uskutečnění celé akce kraj podpoří milionem korun.

Momentálně vznikla pracovní skupina, která řeší organizační záležitosti a tvoří hlavní i doprovodný program. Oslavy sklizně mají v regionu dlouhou historii. Kraj spolupořádá akci pravidelně napříč různými městy – v minulých letech třeba v Brně (2019), Hodoníně (2020) nebo Kyjově (2021).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách