KDU-ČSL: Chceme iniciovat vyšetření původu nákazy koronavirem

21.04.2020 9:09

Lidovci požadují důkladné vyšetření důvodů, které vedly k pandemii Covid-19. Podle aktuálních výzkumů nemuselo dojít k tak masivnímu rozšíření nákazy, kdyby Čínská lidová republika učinila nezbytná opatření včas a netajila důležité informace.

KDU-ČSL: Chceme iniciovat vyšetření původu nákazy koronavirem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Čína ale dlouhou dobu šířila mylnou informaci o tom, že virus není přenosný z člověka na člověka. Europoslanci Tomáš Zdechovský a Michaela Šojdrová proto připravují dopis Evropské komisi, ve kterém budou žádat o pečlivé prošetření šíření nákazy v souvislosti se zatajovanými informacemi ze strany Číny a Světové zdravotnické organizace WHO.

Čína s největší pravděpodobností uměle snižovala údaje o počtu nakažených, jakož i o počtu obětí. To vedlo k tomu, že řada států zavedla restriktivní opatření odpovídající vážnosti situace mnohem později, než by bývalo bylo nutné. „Chceme znát jasnou odpověď na to, kdo je původce a zda čínské orgány nezamlčovaly informace o pandemii. EU musí být iniciátorem a lídrem vyšetřování, protože státy EU patřily a patří k nejvíce postiženým na světě,“ řekl europoslanec a místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Lidovci se rozhodli také iniciovat výzvu Poslanecké sněmovny předsedovi vlády Andreji Babišovi, aby na úrovni Evropské rady požadoval zaúkolování Evropské komise vyšetřením faktorů, které vedly ke vzniku pandemie, jakož i vyšetřením zavádějících informací o novém koronaviru Covid-19 čínskými státními orgány. „Hlavním cílem vyšetřování nemá být ostrakizace Číny, ale poučení mezinárodního společenství, které v budoucnu zvýší jeho odolnost,“ uvedl poslanec a předseda Výboru pro Evropské záležitosti Ondřej Benešík.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…