KDU-ČSL posílá do boje o Senát dvanáct kandidátů, tři další podporuje

31.08.2018 16:33

KDU-ČSL oficiálně zahájila kampaň před podzimními volbami do Senátu. Jako zastřešující heslo zvolili lidovci „Senát jim nedáme”. Podle jejich předsedy Pavla Bělobrádka jde o všechny, kteří torpédují naší demokracii a ohýbají ústavní zvyklosti. KDU-ČSL posílá do boje o mandáty 12 vlastních kandidátů, 3 další podporuje.

KDU-ČSL posílá do boje o Senát dvanáct kandidátů, tři další podporuje
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Mezi kandidáty za KDU-ČSL je i sám Pavel Bělobrádek, který kandiduje ve svém domovském regionu Náchodska. „Opustit Sněmovnu by nebylo lehké, ale teď po dvaceti letech bude hrát Senát svou nejzásadnější roli. Proto jsem se rozhodl přijmout výzvu a zabojovat o místo v této parlamentní komoře,” říká o své kandidatuře. Dalším uchazečem o senátorské křeslo je místopředseda a bývalý ministr kultury Daniel Herman. Ten kandiduje na Chrudimsku - v regionu, kterému dluží za záchranu své maminky před pronásledováním za druhé světové války.

S podporou lidovců a dalších stran kandiduje do Senátu také vysokoškolský pedagog a někdejší šéf Akademie věd ČR Jiří Drahoš nebo bývalý poradce Václava Havla a diplomat Pavel Fischer. Mandát letos obhajují tři stávající senátoři a členové klubu KDU-ČSL a nezávislí - Jiří Čunek, který je zároveň zlínským hejtmanem, Zdeněk Brož a Patrik Kunčar. Za STAN a KDU-ČSL kandiduje i bývalý ředitel think-tanku IKDP Bob Fliedr.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Za KDU-ČSL také kandidují:
Jan Borgula - Benešov
Marie Dudíková - Třebíč
Jaroslav Fidrmuc - Prostějov
Hayato Okamura - Praha 8
Jan Špilar - Brno (město)
Josef Vícha - Opava
Richard Zemánek - Břeclav

Informace o kandidátech za KDU-ČSL je možné najít na webu ZDE. Ten obsahuje krátké medailonky kandidátů, fotky a postupně budou přibývat i video komentáře uchazečů o senátorská křesla. Na webu jsou také tiskové zprávy i články o úspěších stávajících senátorů z klubu KDU-ČSL a nezávislí, dále informace o tom, proč je Senát důležitý a jaké má kompetence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…