KONS, KČ a SMS: Spolupráce má potenciál oslovit všechny konzervativně orientované voliče

11.02.2019 9:52

Koruna Česká (Monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), Konzervativní strana a Sdružení pro Místní Správu se rozhodly jednat o podpoře programu KDU-ČSL pro volby do Evropského parlamentu a o nominaci svých zástupců na kandidátku KDU-ČSL pro tyto volby.

KONS, KČ a SMS: Spolupráce má potenciál oslovit všechny konzervativně orientované voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedací sál Evropského parlamentu

Konzervativní strana, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska) a Sdružení pro Místní Správu (společně dále jen „Prohlašující strany“), které se hlásí k tradičním hodnotám, odkazu antiky, křesťanství a judaismu, pokládají zmíněné konzervativní principy za základ, k němuž je nezbytné vrátit současnou spolupráci Evropských států.

Prohlašující strany oceňují, že se Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová v letošních volbách do Evropského parlamentu zřetelně přihlásila ke konzervativní programové orientaci a nutnosti prosazování těchto hodnot v rámci Evropské unie.

Proto se Prohlašující strany rozhodly jednat o podpoře programu KDU-ČSL pro volby do EP poskytnutím připomínek svých expertů a dále navrhnout posílení její kandidátky nominací:

- Mgr. Niny Novákové – bývalé poslankyně PČR, aktuálně předsedkyně rady Středoevropské inspirace (http://cze.ceinspiration.eu/) - společná nominace za KONS, Monarchiste.cz a SMS;

- Zdeňky Rybové – místopředsedkyně Hnutí Pro život ČR, nominována za KONS (http://www.konzervativnistrana.cz/);

- JUDr. Petra Krátkého – právního experta na oblast regulace finančních institucí, místopředsedy Koruny České, nominován za Monarchiste.cz (https://www.korunaceska.cz/);

- Mgr. Lukáše Vermacha, Ph.D. – matematika, konzultanta v oblasti IT a teorie rizika, nominován za SMS (http://www.sms3000.cz/).

Prohlašující strany očekávají, že popsaný projekt politické spolupráce má potenciál oslovit všechny konzervativně orientované voliče, kteří chápou nutnost návratu Evropy k jejím hodnotovým východiskům a kteří současně vnímají potřebu aktivní role našich zástupců v tomto procesu.

Prohlašující strany věří, že budou v brzké době moci oznámit dosažení konečné programové i personální dohody o volební spolupráci.

Za politickou stranu: Konzervativní strana
RNDr. Jan Kubalčík, Ph.D. – předseda a Mgr. Ing. Michal Struha – místopředseda

Za politickou stranu: Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)
RNDr. Radim Špaček – předseda a JUDr. Petr Krátký – místopředseda

Za politickou stranu: Sdružení pro Místní Správu
Ing. Pavel Vermach, Ph.D. – předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.