KSČM: Prosaďme vystoupení z NATO

09.09.2021 4:33

Výkonný výbor KV KSČM Plzeňského kraje na svém řádném zasedání dne 6. září 2021 v Tachově posoudil připravenost krajské organizace k nadcházejícím volbám do PS Parlamentu ČR.

KSČM: Prosaďme vystoupení z NATO
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

V souladu s volebním programem a jeho prioritami konstatoval, že bude prosazovat vystoupení ČR z paktu NATO, což potvrzuje výsledek válečného konfliktu v Afghánistánu, který dopadl nejen pro NATO, ale především pro USA velkou porážkou. 

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí

Ukázalo se, že USA nešlo o prosazení demokracie v této zemi, ale především o obchod s narkotiky, nerostné suroviny, geostrategické zájmy v této oblasti a odbyt pro svůj zbrojní průmysl.

Je smutné, že se na této nedůstojné vojenské agresi podílela i ČR vysláním kontingentu vojsk, což stálo české daňové poplatníky 20 miliard korun, ale také zbytečné ztráty na životech 14 příslušníků armády ČR. Je třeba tuto skutečnost naší veřejnosti připomínat s možnou hrozbou zvyšujícího se migračního nebezpečí, neboť jediná KSČM nesouhlasila s vysláním vojáků do této oblasti. 

Ukazuje se také, že KSČM jako jediná měla pravdu v tom, jakého výsledku bude a také bylo dosaženo. Proto KSČM bude nadále prosazovat vystoupení z NATO.

VV KV KSČM dále posoudil postup krajské organizace v předvolebním klání s vědomím, že se naši kandidáti budou střetávat s nedůstojnou rétorikou pravicových stran a subjektů.  Příkladem je falešné a nepravdivé tvrzení ODS na facebooku, kdy údajně komunisté zničili tuto zem, a jejich aktivita, kdy „jedině SPOLU dají Česko dohromady“. ODS zapomněla na léta vlastních nekalých privatizací a rozkrádání naší země právě pod její vládou. Občané nezapomněli! A je smutné, že právě ODS bojící se o svůj výsledek se musí opírat v koalici o další politicky zprofanované partnery, k nímž zcela jistě patří TOP 09 a KDU ČSL.

Komunisté Plzeňského kraje apelují na občany v rámci předvolebního období, aby nepodléhali nepravdivým, klamným, lživým a zkreslujícím tvrzením těchto stran. Stačí se rozhlédnout a vnímat to, co je dnes námi všemi užíváno. Vždyť to bylo vybudováno právě za starých „socialistických“ časů.

VV KV KSČM vyzývá občany k objektivnímu posouzení všech volebních programů jejich porovnání se současnou realitou a také plány a tvrzeními pravice a podobných subjektů. Zcela určitě nechceme, aby došlo k dalšímu „Pirátskému“ zotročení, o čemž některé programy těchto stran svědčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…