KSČM: Stálo nám angažmá v Afghánistánu za to?

17.07.2021 6:34

Marné snahy Spojených států a jejich vazalů z NATO nastolit v Afghánistánu ‚Pax Americana‘ po 20 letech, neslavně končí.

KSČM: Stálo nám angažmá v Afghánistánu za to?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

To, co je prezentováno jako plánované stahování vojsk z válečné oblasti, je ve skutečnosti spíše nekoordinovaný úprk okupačních sil, a to dokonce ještě před termínem, který si pro stažení stanovily.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Prohlášení prezidenta Spojených států J. Bidena, že tímto krokem hodlá ušetřit další generaci Američanů strastí válečného konfliktu, by mělo být vytesáno do kamene, aby bylo odstrašujícím příkladem pro případné další choutky o rozpoutání nových válečných konfliktů v jiných koutech světa. Paradoxem je, že Američané utíkají ze země před silami, které sami vytvořili, financovali a vyzbrojili, a to v době, kdy ještě stáli proti svému tehdejšímu geopolitickému rivalovi – Sovětskému svazu. Účet za tuto agresi je velice tragický, stovky tisíc obětí mezi afghánskými občany, 3.400 spojeneckých vojáků, včetně 14 českých. Dále nesmírné ekonomické škody, rozvrácená infrastruktura a úplná destabilizace regionu, kde je problémů víc než dost.

Jediným východiskem z tohoto marasmu, ve kterém se ocitly mezinárodní vztahy, je obnova vlády podle mezinárodního práva a spolupráce velmocí v rámci OSN, při respektování všech principů, které stály u jejího založení, pro zachování míru a mezinárodní bezpečnosti. KSČM se ptá české vlády, kolik naší zemi skutečně stálo, nejen finančně, toto vazalské angažmá v Afghánistánu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…