KSČM: Ví vláda a pan ministr Rakušan, kde jsou a komu vládnou?

30.03.2022 4:31 | Tisková zpráva

Tato otázka mě napadla, když jsem slyšela jeho „upřímné“ vyjádření na tiskové konferenci, kde po vyhlášení nouzového stavu usnesením Vlády ČR prohlásil, že se tento nouzový stav nedotkne občanů ČR. Asi zapomněl, že i příslušníci bezpečnostních sborů jsou občany této republiky.

KSČM: Ví vláda a pan ministr Rakušan, kde jsou a komu vládnou?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

A ti všichni jmenovaní během nouzového stavu nemají nárok na proplacení přesčasů. Vnímá vůbec pan ministr tyto lidi? Za koho je považuje, když ne za občany České republiky? Samozřejmě, že se této pětikoaliční vládě hodí ušetřit pár miliard na zaplacení práce, kterou tito lidé odvádějí. Vládě je zcela lhostejné, jak se lidé vyrovnávají s jejich neřešenými problémy s cenami energií, pohonných hmot, rostoucí inflací. Pokud by chtěla tyto otázky řešit, již by k tomu přistoupila. Stejně jako nastalou situaci řeší vlády okolních států. Ale pohodlnější je pro ni schovávat se za mediální gesta. Mohl by se domluvit s pány ministry financí a spravedlnosti a mohli by si jít vyzkoušet takovou jednu noční směnu v některém nápravném zařízení nebo jako pochůzkář. Asi by se pánové dozvěděli i to, co vědět nechtějí. A možná by jim došlo, co znamená slovo „podstav“, díky kterému je možnost vybrat si náhradní volno za přesčasy téměř nereálné.

A prodloužení nouzového stavu se opět připravuje…

KSČM je pro urychlené řešení této situace. Ať již z pohledu úpravy zákona a rovněž s ohledem na nutnost přepracování státního rozpočtu, který již nyní, krátce po svém schválení, neodpovídá realitě. KSČM je připravena na jednání s odborovými organizacemi daných složek tak, aby se tato situace vyřešila v prospěch těch, kteří na ni nyní doplácejí.

Kateřina Konečná
předsedkyně KSČM a poslankyně Evropského parlamentu

Článek byl převzat z Profilu Komunistická strana Čech a Moravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL