KSČM odmítá vládní dar munice na Ukrajinu

23.01.2022 6:32 | Zprávy

KSČM říká jednoznačné NE připravovanému daru munice na Ukrajinu, který zamýšlí nová vláda ODS, KDU-ČSL, TOP09, STAN a Pirátů.

KSČM odmítá vládní dar munice na Ukrajinu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Aktuální návrh ministerstva obrany, vycházející z agresivní politiky paktu NATO, ještě více eskaluje současné napětí a hrozby války v Evropě. Mezinárodní smlouva o obchodu se zbraněmi, kterou se vláda zřejmě neobtěžovala zabývat, přitom zakazuje prodávat zbraně tam, kde by mohly vyvolávat nebo zhoršovat ozbrojený konflikt.

KSČM rozhodně nesouhlasí s tím, aby se Česká republika jakkoliv podílela na zvyšování válečného nebezpečí. Z tohoto důvodu jsou komunisté zásadně proti záměru vlády Petra Fialy zajišťovat zbrojní dodávky na Ukrajinu. KSČM prosazuje snižování napětí v Evropě a řešení krize související se situací na Ukrajině mírovými a diplomatickými prostředky na základě mezinárodního práva, Charty OSN a Minských dohod.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Komunistická strana Čech a Moravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.