KSČM odmítá vládní dar munice na Ukrajinu

23.01.2022 6:32

KSČM říká jednoznačné NE připravovanému daru munice na Ukrajinu, který zamýšlí nová vláda ODS, KDU-ČSL, TOP09, STAN a Pirátů.

KSČM odmítá vládní dar munice na Ukrajinu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Aktuální návrh ministerstva obrany, vycházející z agresivní politiky paktu NATO, ještě více eskaluje současné napětí a hrozby války v Evropě. Mezinárodní smlouva o obchodu se zbraněmi, kterou se vláda zřejmě neobtěžovala zabývat, přitom zakazuje prodávat zbraně tam, kde by mohly vyvolávat nebo zhoršovat ozbrojený konflikt.

KSČM rozhodně nesouhlasí s tím, aby se Česká republika jakkoliv podílela na zvyšování válečného nebezpečí. Z tohoto důvodu jsou komunisté zásadně proti záměru vlády Petra Fialy zajišťovat zbrojní dodávky na Ukrajinu. KSČM prosazuje snižování napětí v Evropě a řešení krize související se situací na Ukrajině mírovými a diplomatickými prostředky na základě mezinárodního práva, Charty OSN a Minských dohod.

Článek byl převzat z Profilu Komunistická strana Čech a Moravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…