Kandidátku Realistů v Libereckém kraji povede poslankyně Jana Hnyková

05.08.2017 15:49

Sbor zakladatelů schválil nominaci Jany Hnykové, poslankyně Parlamentu České republiky, na čelní místo kandidátky Libereckého kraje. Paní poslankyně se zároveň stává členkou politické strany Realisté.

Kandidátku Realistů v Libereckém kraji povede poslankyně Jana Hnyková
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

„Paní poslankyně Hnyková je další posilou našeho týmu. Jako Realisté víme, že lidé se zkušenostmi, kteří sdílejí naše hodnoty, politické a programové cíle jsou jednoznačným přínosem nejen pro naši stranu, ale pro politiku obecně. I v tomto případě jsme velmi pečlivě zvažovali názorovou a programovou blízkost a mohu říci, že  v osobě paní poslankyně získáváme zkušenou ženu a profesionálku ve svém oboru,“ říká mentor Realistů Petr Robejšek.

Jana Hnyková uvedla: „Realisté jsou politickou stranou, s jejímiž principy hluboce souzním. Prosazování národního zájmu v politice a důraz na rodinu jako základní hodnotu je mi bytostně blízký.  Léta se věnuji problematice sociálních služeb, zejména v oblasti péče o seniory a s přístupem Realistů k podpoře rodinné politiky se ztotožňuji.“

Jana Hnyková v červnu letošního roku uvedla, že opouští hnutí Úsvit pro nesouhlas s jeho směřováním a nebude již kandidovat ani za sebe, ani za nikoho jiného. „Byla jsem politikou znechucená a zklamaná. Ale moje okolí mne přimělo znovu uvažovat o tom, že pokud chceme věci měnit k lepšímu, musíme to dělat aktivně. Oslovilo mne také několik politických subjektů. Realisté však byli má volba, jejich program je logický, propracovaný, má řád a smysl. Proto jsem oslovila mentora Realistů Petra Robejška s nabídkou debaty o možnostech spolupráce. Chtěla bych se i nadále věnovat oblasti sociálních služeb a pokračovat tak v práci, kterou jsem již v minulých letech odvedla,“ dodává Jana Hnyková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…