Kašová (KSČM): Alkohol a cigarety dětem do rukou nepatří

24.06.2014 12:05

V poslední době slyšíme signály na změnu protidrogové politiky České republiky. Měla by přestat být roztříštěná po různých rezortech a řešilo by ji jedno koordinační místo. Záleží ovšem na rozhodnutí vlády.

Kašová (KSČM): Alkohol a cigarety dětem do rukou nepatří
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

Pomalu a jistě odborníci důrazně varují před snižováním věku dětí, které v České republice pijí alkohol či kouří. Podle specialistů tak v České republice vyrůstá generace závislých. Mnozí z nás si neuvědomují, že vedle drog jsou alkohol i cigarety pro děti velmi nebezpečné. Při namátkových kontrolách policie často předává rodičům děti, kterým je třináct a bez problémů sedí večer v restauracích u piva, vína či dokonce tvrdého alkoholu. Patří to tak trochu k módnímu trendu být rychle dospělý. Další statistiky vypovídají o tom, že alkohol stojí až za 84 % trestných činů. Tabák naopak může podle lékařů napáchat dlouhodobé škody na zdraví člověka. Pokud cigarety nacházíme již v rukou desetiletých dětí, je to neodpustitelné. A tak bychom se všichni měli zamyslet nad tím, že prevence využití volného času dětí a mládeže nejsou zbytečně vynaložené peníze. Jen s pomocí nás všech se může podařit zlepšit stávající situaci. Základní krok však musí učinit vláda bez ohledu na vlastní ambice jednotlivců, protože právě koordinace těchto problémů může zajistit nezbytně nutné řešení.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…