Kavij (KSČM): Jak komické, když se vláda pasuje do role záchranářů státu

12.01.2024 8:05 | Komentář

Tak se nám traktorista Jurečka, poté co rozdýchal stranickou podporu jeho setrvání v čele ministerstva, před Ústavním soudem nechal slyšet, že v případě nesnížení důchodů by hrozila státu škoda 400 miliard korun.

Kavij (KSČM): Jak komické, když se vláda pasuje do role záchranářů státu
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Myšleno výhledově do roku 2060, a kdy jen navýšení v minulém roce by představovalo částku 19,9 miliard korun a letošním roce 33,8 miliard korun.

V této souvislosti by bylo zajímavé sdělení premiéra Fialy a ministryně obrany Černochové na společně svolané tiskovce občanům této země, v jejichž zájmu mají zemi řídit, kolik Českou republiku stálo vojenské a vládní téměř dvouleté angažmá na Ukrajině. Sdělit jaké budou skutečné náklady na pořízení a provoz F -35 do roku 2060. Kolikrát tato částka převýší Jurečkovu částku 400 miliard pro seniory, kteří celý život si platili důchodové pojištění a daněmi přispívali na nesmyslné zbrojení našeho státu v zájmu USA. Připomenout občanům, že rozpočet MO meziročně vzroste o 39,4 miliard korun a dojde k nákupu další vojenské techniky a zbraní  bez výběrového řízení, což je předpokladem pro další korupci, kterou je z minulosti právě ministerstvo obrany tak proslulé, viz aféra Dalík. Mlhavá je také výše pomoci Fialovy vlády vyplývající z dokumentu prohlášení Rady Ukrajina – NATO, jejíž zasedání se konalo v Bruselu  na úrovni velvyslanců, ve kterém NATO slibuje Ukrajině v roce 2024 vojenskou a ekonomickou pomoc v hodnotě miliard eur.

Je zbytečné připomínat, že Černochové se podařilo na jejím ministerstvu vytvořit spolek fanatických válečných psychopatů, kde prim si bezkonkurenčně vede N GŠ Řehka. Českým válečným  jestřábům alias vykonavatelům plánů teroristického paktu NATO není za této situace dovoleno si alespoň připustit, že žijí ve světě, který se geopoliticky stále více polarizuje. Není to pouze  dlouhodobá ukrajinská válka. Přibyla válka v Gaze vykazující  silné známky další eskalace. Přibyla vojenská koalice v Rudém moři, která může být namířena proti dalšímu americkému protivníkovi –Íránu. Nehovoříc o největší hrozbě pro světového četníka a strážce neoliberální demokracie USA, kterou pro ně představuje ČLR.

Z tohoto pohledu se tak současné mediální divadlo, v němž má Ústavní soud vynést verdikt v otázce oprávněnosti loňského snížení mimořádné červnové valorizace jeví jako nepodstatný, byť jeho rozhodnutí v případě správné konstelace hvězd může znamenat relativně navýšení životní skupině milionům osob. Relativně z toho důvodu, neb současné asociální uskupení ve Strakovce konajíc trvale a záměrně opatření proti zájmům našeho státu a jejich občanů najdou velmi brzy další způsoby jak dál ožebračovat nejen naše seniory, ale i další skupiny občanů tohoto státu. Především ve prospěch zbrojení, na příkaz svého zaoceánského chlebodárce a jeho vojenskoprůmyslového kopmpexu.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu