Kavij (KSČM): Stanovisko Plzeňského KV KSČM k výstavbě logistického centra A ČR v Líních

19.03.2024 14:01 | Komentář

Komunisté Plzeňského kraje zásadně odmítají výstavbu logistického centra Armády ČR pro potřeby NATO na letecké základně v Plzni – Líních!

Kavij (KSČM): Stanovisko  Plzeňského  KV KSČM  k výstavbě  logistického centra A ČR  v Líních
Foto: KSČM
Popisek: KSČM - logo

Česká republika si 11. března 2024 připomněla 25. výročí jejího vstupu do NATO. Období, znamenající zavlečení našeho státu do vojenského útočného paktu NATO, bez možnosti, aby se občané mohli k tomuto kroku tehdejší vlády a parlamentu vyjádřit!

Paktu, prosazujícího imperiální zahraniční politiku USA, ve kterém se Česká republika v minulosti aktivně spolupodílela na vojenské intervenci a destabilizaci řady zemí, například v Jugoslávii, v Iráku, v Libyi či v Afghánistánu. Na těchto válečných agresích často bez mandátu Rady bezpečnosti Organizace spojených národů., v rozporu s mezinárodním právem!

V současné době, poté, kdy současná prozápadní vláda České republiky podepsala vazalskou tzv. „Obrannou smlouvu mezi USA a ČR“ jsme svědky každodenní snahy o přímé zapojení příslušníků Armády ČR do válečného konfliktu na Ukrajině.

KSČM společně s dalšími mírovými, protiválečnými a vlasteneckými organizacemi trvale požaduje ukončení členství České republiky v tomto útočném vojenském patku NATO a ukončení účasti Armády ČR na vojenských agresích a okupacích jiných zemích ze strany NATO!

Stejně tak se KSČM rozhodně staví proti navyšování výdajů České republiky na zbrojení ve výši 2 % HDP, které ve značné míře slouží k nákupu západní vojenské techniky, pro potřeby NATO a nikoliv pro obranu České republiky!

Stejně rozhodně se KSČM vymezuje proti snahám o výstavbu logistických center Armády ČR sloužící pro potřeby vojsk NATO na území naší republiky, jako je tomu v případě lokalit Mošnova u Ostravy a nyní v Plzni – Líních.

Plénum KV KSČM v době vyostřování mezinárodního napětí mezi USA a Ruskou federací se plně ztotožňuje s obsahem textu „Petice proti výstavbě logistického centra NATO Plzeň – Líně“!

Současně vyzývá všechny občany České republiky, kterým není lhostejná další mírová budoucnost naší republiky, aby připojili svůj podpis k uvedené petici.

Členové Pléna Plzeňského KV KSČM, dne 18. března 2024

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!